Ideální postup při pokládce dřevěné podlahy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dnes se podíváme na ideální postup při pokládce nové dřevěné podlahy na betonovém podkladu bez přechodů u dveřních zárubní. Jednoduše čistá komplexní podlaha do moderního bytu.

Základem je měření vlhkosti podkladu. Zde byl použit CM přístroj, tato karbidová metoda je přesná, spolehlivá a lehce proveditelná, navíc získáte výsledek ihned na stavbě a případně můžete pokračovat v přípravě podlahy.

Před pokládkou dřevěné podlahy je potřeba ještě provést základní broušení a vysávání, a to tak aby byl podklad rovný a čistý. Po správném rozvržení podlahové krytiny do prostoru přichází na řadu lepení.

Lepení dřevěné podlahy probíhalo za pomoci tvrdě elastického parketového lepidla UZIN MK 200. Toto lepidlo je vhodné především pro parkety se spojením pero drážka, lze také využít na vícevrstvé parkety. Lepidlo vyniká vysokou přídržností, dobrou stabilitou hřebínku a dlouhou otevřenou dobou.

Jelikož požadavkem zadavatele byl plynulý přechod dřevěné podlahy mezi místnostmi, v místě smršťovací spáry v průchodu byla využita přemosťující podložka UZIN RR 203, ta v kombinaci s parketovým lepidlem zaručí velmi vysokou pevnost. Tato podložka založena na skleněných vláknech je také extrémně pevná v tahu a odolná proti přetržení.

Poté už přichází řada na poctivou pokládku dřevěné podlahy, kdy je také potřeba precizně vyřezat kraje, rohy i zárubně tak aby byl celkový dojem nové podlahy perfektní.

V neposlední řadě je určitě důležitá finální péče o kompletní podlahu, kde nám může pomoci například všestranná parketová bruska Pallmann SPIDER, ta se širokou škálou použití od hrubého broušení, přes mezibroušení, základní čištění, leštění tak i pro kartáčování dřevěných podlah představuje výborného parťáka do práce se dřevem.

Zdroj: Facebook: parkett.at – World’s Finest Parquet

Share.

About Author

Comments are closed.