Velkým plochám bungalovů sluší rigidní vinylové podlahoviny

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V bungalovu v centru Moravské Nové Vsi bydlí rodina se třemi dětmi, která si pro své bydlení vybrala odolnou vinylovou podlahovinu Floorify. Nadstandardně velké lamely Floorify Herringbone s dřevěným dekorem Unagi pokládané do vzoru rybiny vytvářejí moderní, elegantní vzhled a zároveň prostory se stropy z pohledového betonu zútulňují.

Záměrem majitelů bungalovu bylo vytvořit moderní bydlení, jehož součástí jsou dnes čím dál častěji dřevěné podlahové krytiny. Vše si sami navrhovali, vybírali a volbě podlahoviny byla věnována velká pozornost. Především z důvodů potřebného hlídání vlhkosti, sucha, topení apod. se nakonec rozhodli, že dřevěnou krytinu nechtějí. Zvolili rigidní vinyl, kterému změny vzdušné vlhkosti nevadí a jehož rozměrová stabilita je vynikající.

Dřevěné dekory s propracovanou strukturou

Vybírali pečlivě, a to podle vlastností podlahovin a samozřejmě vzhledu. Ukázkové lamely zkoušeli v jednotlivých místnostech, kde světlo dopadá různě, aby viděli, jak bude podlahovina přímo na místě vypadat. Přesvědčily je rigidní vinyly Floorify, a to hned z několika důvodů. Především krásné dřevěné dekory s propracovanou povrchovou strukturou a velký výběr barev parket pro vzor rybiny splnily jejich estetická kritéria.

Možnost pokládky ve velké ploše

Důležitá byla i možnost položit krytinu na velké ploše (až 400 m2) bez přechodových profilů, jelikož bungalov má plochu 210 m2. Délka domu je 30 m a daná podlahovina je položena prakticky ve všech místnostech. Její celoplošné lepení realizovala společnost Podlahy Blažek, Floorify lze ale také jednoduše položit plovoucím způsobem, což zvládne i šikovný amatér. V neposlední řadě byla důvodem výběru také deklarovaná odolnost vzhledem k tomu, že běžný provoz domácnosti se třemi dětmi je poměrně náročný.

Přečtěte si:  Elegantní velkoformátový vinyl - kolekce XL 0,4 A XL CLICK 0,4 Rigid

Voděodolnost

I přes ujištění o absolutní voděodolnosti Floorify nechtěli majitelé riskovat zničení podlahy v koupelně a zvolili mramorové velkoformátové obklady. Po dvou letech provozu této velké domácnosti ale konstatují, že i do koupelen mohli Floorify bez obav umístit. Stejně tak odolnost této podlahoviny proti poškození již „poctivě“ otestovali a hodnotí ji jako nadstandardní a jsou s ní spokojeni.

Ochranná vrstva

Výhodou rigidních vinylů Floorify je také ochranná vrstva, která zajišťuje, že i odolnější znečištění lze jednoduše vyčistit. Se třemi dětmi je jednoduchá údržba podlahy vítána.

A jedna zajímavost nakonec. Bungalov byl dokončován právě v době, kdy se přes Hodonínsko přehnalo tornádo. Podlahovina již byla na místě pokládky, ještě zabalená, a vše naštěstí přežilo bez úhony…

www.floorify.cz

Share.

About Author

Comments are closed.