Fatra, a.s. – podlahoviny určené do škol

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlahoviny pro vzdělávací zařízení musejí splňovat specifické nároky. Jelikož jsou školy rušná místa plná lidí, je třeba, aby byly chodby, šatny a učebny bezpečné. Je důležité, aby podlahové krytiny odolávaly každodenní intenzivní zátěži, snadno se udržovaly, ale také navozovaly příjemnou atmosféru, protože právě podlaha vytváří základní vizuální element každého interiéru. A právě těmito vlastnostmi se vyznačují podlahové krytiny LINO od českého výrobce, společnosti Fatra, a.s.

NFE Sparkle 2440-1, 2440-55.


Jaké zásadní požadavky musí podlahová krytina splňovat

  • ODOLNOST: Podlahová krytina musí být schopna snést vysokou zátěž, odolat poškrábání, otlaku a oděru. Tuto vlastnost splňují podlahoviny s nejvyšší třídou zátěže číselného označení 43.
  • BEZPEČNOST: S vysokou koncentrací lidí se úměrně zvyšuje i riziko uklouznutí, následného pádu či zranění. Je tedy nutné, aby právě tyto krytiny spadaly do kategorie těch protiskluzných, kterou udává norma DIN 511 30.
  • SNADNÁ ÚDRŽBA: Jelikož jsou podlahové plochy těchto interiérů velké, je zásadní výhodou snadno se udržující povrch. Svrchní část podlahovin LINO je opatřena PUR ochrannou vrstvou, která to zaručuje.
  • ANTISTATIČNOST: Ve specifických prostorách, jako jsou počítačové učebny, je žádoucí antistatické provedení podlah, které zabraňuje vzniku elektrostatického náboje.
  • ODOLNOST POVRCHU VŮČI BAKTERIÍM: Klade se vysoký důraz na ochranu zdraví a podlahoviny z Fatry splňují ty nejvyšší nároky, jelikož byly testovány dle mezinárodní normy ISO 846.
  • DESIGN: Důležitým kritériem je bezesporu i široká nabídka dekorů a barev k doladění atraktivního interiéru dle potřeb a přání zákazníka.
Přečtěte si:  Egger E-MOTION 8/32 - laminátové podlahoviny nejen do domácností

Jakou podlahovinu do jednotlivých interiérů vzdělávacích zařízení použít

Podlahové krytiny LINO od českého výrobce, společnosti Fatra, a.s., vysoké požadavky školních zařízení splňují. Do učeben s neustálým pohybem židlí a nábytku doporučuje výrobce pokládat heterogenní podlahovou krytinu Novoflor Extra Amos, u níž byla přizpůsobena výroba nášlapné vrstvy, a tím došlo ke zdokonalení odolnosti proti poškrábání, opotřebení a oděru. Podlahovina spadá do kategorie s nejvyšším stupněm zátěže, třídy 34, 43. Pro co nejdelší funkčnost krytiny je nutné zabezpečit plochy, které přijdou do kontaktu s krytinou, vhodnými ochrannými prostředky, jako jsou textilní podložky pod pevné nožky židlí a stolů. Pro kolečkové židle a další mobilní nábytek je žádoucí používat kolečka typu „W“, která jsou z měkkého plastu na tvrdém jádru, nebo ochranné PET podložky pro kolečkové židle.

Garis SD 295.

Do chodeb a šaten je možné položit kteroukoliv podlahovou krytinu z kolekcí Novoflor Extra, například Sparkle, která svou širokou paletou barevných provedení dokáže rozzářit jakýkoliv prostor. Třída zátěže opět spadá do nejvyššího stupně.

www.fatrafloor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.