Analýza nanočástic, disperzí i povrchů materiálů pomocí mikroskopu atomárních sil (AFM)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SYNPO, akciová společnost, poskytuje měření s rozlišením blízkým rozměru atomu pro měření topografie povrchu pomocí technologie Atomic Force Microscopy (AFM). Atomic Force Microscope se používá k řešení problémů při zpracování materiálů v široké škále technologií v oblastech elektronického, telekomunikačního, biomedicínského, chemického, automobilového, leteckého a energetického průmyslu. Obrázky AFM podávají kritické informace o kvalitě povrchu s nebývalou podrobností, včetně 3D zobrazení a kvantitativní analýzy dat (jako jsou velikosti elementů, drsnost povrchu, plocha a morfologie průřezů), interpretované v kontextu vašeho problému.

Ukázky identifikace uhlíkových nanotrubic
a průběhu odštěpování jednotlivých lamel z vrstevnatého
materiálu (MXeny) (topografické znázornění).

POSKYTOVANÉ MĚŘENÍ:

I. Topografie – metoda vykreslování, která vytváří barevné mapování povrchu (podá informace o drsnosti povrchu, velikosti částic atd.).

II. Mechanické vlastnosti vč. nanoindetačního módu (tuhost materiálu, adheze atd.).

Tyto vlastnosti lze v závislosti na vašich požadavcích měřit na vámi přinesených vzorcích, ale samozřejmostí je i příprava vašich vzorků u nás (nanesení na podklad (spin-coating, dip-coating, nátěr…) či řez materiálem při kryo-podmínkách (ultramikrotom při teplotách kapalného dusíku).

VÝHODOU SPOLUPRÁCE S ODDĚLENÍM NANOSTRUKTUROVANÝCH POLYMERŮ, SYNPO, A.S., JE SYNERGIE:

  • zkušeností (založeno 1946),
  • laboratoří pro dispergaci materiálů,
  • laboratoří pro charakterizaci v makro-rozměrech i nano-rozměrech (AFM, DLS – velikost částic a polydisperzita jejich velikostí v koloidech vč. jejich stability),
  • úzké spolupráce s Univerzitou Pardubice.

SYNPO, akciová společnost; afm@synpo.cz
www.synpo.cz

Přečtěte si:  Probarvené antistatické nátěry s vynikající chemickou odolností na bázi uhlíkových nanostruktur
Share.

About Author

Comments are closed.