Excentrická bruska PLANEX LHS 2 225 EQI s kruhovým LED osvětlením

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Festool uvádí od října 2020 na trh nově vyvinutou brusku PLANEX určenou pro sádrokartonáře, malíře, stavební montážníky, štukatéry a všechny řemeslníky zabývající se renovacemi.

Nová bruska PLANEX představuje revoluční řešení pro broušení stěn a stropů, je ideální pro broušení spár a ploch u suchých staveb, úpravy a vyrovnávání různých tepelněizolačních systémů a obrušování zbytků tapet. Průkopnickou novinku v tomto segmentu výrobků představuje nové kruhové LED osvětlení, které osvítí 50 centimetrů okolo hlavy brusky. Tak se již během broušení odhalí nerovnosti a je možné předejít následným opravám. Díky tomu není nutné používat jiné zdroje světla. Vynikající kvalitu povrchu zabezpečuje excentrický brusný pohyb – bez jakýchkoli rýh po broušení. Při vývoji brusky se Festool soustředil na ergonomickou práci na stěnách a stropech: s regulovatelným přisátím, variabilní pracovní délkou a důmyslnou rukojetí ve tvaru T. Výsledkem je precizní broušení a příjemná manipulace i při dlouhotrvající práci. Díky regulovatelnému přisátí na stěnu nebo strop jsou méně zatěžovány paže a záda.

Regulované přisátí na stěnu nebo strop zbavuje paže a záda zatížení.

Brusku PLANEX lze individuálně přizpůsobit podle pracovního prostoru, pracovní délku lze prodloužit pomocí dvou prodloužení až na 2,1 metru. Ergonomická rukojeť ve tvaru T zabezpečuje lepší ovladatelnost. Pro bezpečnou a prostorově úspornou přepravu je bruska uložena do nového Systaineru³ XXL.

Perfektně sladěný systém

Při broušení sádrokartonu a tmelu na sádrokarton vzniká velké množství zdraví škodlivého prachu. V kombinaci s mobilním vysavačem CTM 36 E AC PLANEX a brusivem Granat nabízí Festool sladěný systém, který umožňuje perfektní kvalitu povrchů a bezprašnou práci. Nové děrování brusného talíře a brusiva zabezpečuje ideální brusný výkon při celoplošném odsávání.

Regulace přisátí na stěnu a strop

Dlouhá životnost

Firma Festool vybavila novou brusku PLANEX nejnovější generací bezuhlíkové technologie EC. Díky tomu již není nutná výměna uhlíků. Bruska PLANEX se tak vyznačuje dlouhou životností a je bezúdržbová.

Firma Festool vyvinula novou odkládací plochu pro nářadí, na kterou lze odložit všechny modely PLANEX: PLANEX LHS 2 225, PLANEX LHS 225 a PLANEX easy (LHS-E 225) – při výměně brusiva nebo během přestávky.

Digitální rozšíření s aplikací Festool Work

Novou bruskou PLANEX umožňuje Festool plnou konektivitu pro aplikace. V kombinaci s bezplatnou aplikací Festool Work jsou tak možné následující přídavné funkce:

  • ovládání světla (ovládání, ztlumení a individuální konfigurace);
  • aktuální stav (jako provozní hodiny a teplota);
  • návody na ovládání nářadí;
  • praktické rady pro použití;
  • notifikace v případě poruch nářadí;
  • doporučení vhodného vysavače;
  • přihlášení do prodloužené záruky Festool SERVICE.
Přečtěte si:  Profesionální brusné stroje pro podlaháře Bona Belt, Bona Edge, Bona FlexiSand

www.festool.cz
Foto: Festool GmbH

Share.

About Author

Comments are closed.