Životnost dřevěné fasády prodlouží Luxol Originál AQUA

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevěné obložení je oblíbeným řešením obkladů fasády domu. Dřevěné prvky jsou však často vystavovány nepříznivým přírodním podmínkám, které jim tak mohou značně zkrátit životnost, a proto může neošetřené dřevo časem zešednout. Někdy je vyšisování barvy architektonický záměr. Pokud ale chceme původní odstín zachovat, je důležité věnovat obložení správnou péči. Dřevo tak můžeme před povětrnostními vlivy a UV zářením ochránit pomocí nátěru tenkovrstvé olejové lazury Luxol Originál AQUA.

Předtím, než s nátěrem začneme, je nezbytné povrch fasády důkladně připravit. Nejdříve je třeba dřevo zbavit všech nečistot. Toho nejlépe docílíme vysokotlakovým čističem, který všechnu špínu odstraní. Po zaschnutí plochu zbrousíme úhlovou bruskou s hrncovým kartáčem a odstraníme tmavé a znečištěné oblasti. Jako alternativu můžeme použít mosazný drátěný kartáč. Aby nový nátěr mohl dobře přilnout, zbroušené dřevo očistíme od prachu a pilin.

Před samotným natíráním je důležité lazuru Luxol Originál AQUA pořádně promíchat a poté můžeme začít s aplikací štětcem po směru vláken dřeva. Po prvním nátěru necháme povrch důkladně oschnout, a to přibližně 4 až 8 hodin v závislosti na okolní teplotě a vlhkosti vzduchu. Pro dokonalý výsledek je možné povrch znovu přebrousit. Poté aplikujeme další nátěr. Pro dlouhodobou ochranu jsou doporučeny 2–3 vrstvy. Samotný povrch proschne po 12 hodinách.

www.luxol.cz

Přečtěte si:  Dřevěné fasády - nechat zešednout, nebo natřít? A čím?
Share.

About Author

Comments are closed.