AUSTIS: materiály FORTEKRYL – spolehlivé nátěry dřevěných fasád

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dřevěné prvky se v moderní architektuře uplatňují v exteriérech budov a rodinných domů, kde jsou zastoupené jak ve formě podbití, obložení atik, obložení štítů aj., tak mohou tvořit podstatnou část fasád ve formě obkladových panelů a latí z masivního dřeva.

Dřevo jako přírodní materiál má sice výborné mechanické i estetické vlastnosti, ale podléhá vlivu povětrnosti a UV záření. Choulostivé jsou v tomto směru hlavně měkké jehličnaté dřeviny, jako je smrk, borovice nebo modřín. Je proto nezbytné jejich povrch ochránit před degradací a změnou odstínu, pokud zrovna změna odstínu není záměrem pro vytvoření patiny dřevěné fasády.

Pro účely ochrany dřevěných prvků v exteriéru nabízí společnost AUSTIS a.s. transparentní FORTEKRYL venkovní lak, který společně s výrobkem FORTEKRYL napouštědlo na dřevo tvoří vysoce kvalitní systém pro ochranu dřeva, dřevěných prvků a konstrukcí fasád. Jedná se o transparentní nátěrovou hmotu pro dlouhodobou ochranu dřeva před účinky UV záření a povětrnosti. Výrobek má sníženou lepivost a je určen pro venkovní i vnitřní nepochozí tenkovrstvé nátěry dřeva. FORTEKRYL venkovní lak se nanáší štětcem, válečkem nebo vzduchovým či bezvzduchovým stříkáním ve 2–3 vrstvách na čistý podklad, zbavený nesoudržných vrstev, pryskyřičných míst, mastných a voskových skvrn. Před první vrstvou laku je vhodné použít pro napuštění podkladu výrobek FORTEKRYL napouštědlo na dřevo. Lak se vyrábí v transparentním matném provedení, lze jej také tónovat do 46 odstínů určených speciálně pro nátěry dřeva.

Přečtěte si:  Moderní renovace oken s produkty firmy Festool

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.