ROLL & SPRAY MAX – nová stěrka s unikátními vlastnostmi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Říká se, že kdo si počká, ten se dočká. V případě vývoje prémiové finální a široce použitelné stěrky Knauf ROLL & SPRAY MAX to platí bez výjimky. Než stěrka vznikla, trvalo to přesně pět let. Ale, a to je důležité, stálo to za to. Kromě toho, že je to materiál s téměř neomezeným potenciálem použití, nabízí snadné a zrychlené zpracování. Je možné ji aplikovat vysokotlakým stříkáním s pomocí strojní techniky GRACO, dále s pomocí výkonného čerpadla PFT SWING airless nebo také válečkem či natahovat hladítkem. Je jasné, že předpokladem tak široké univerzálnosti ve zpracování je odpovídající jemná konzistence, která po nanesení nepraská a hlavně nevytváří bublinky ani hrudky. Výsledkem je tvrdý a pevný povrch, který se může i brousit, což záleží na konkrétní situaci. ROLL &  SPRAY MAX je určena pro finální stěrkování stěn a stropů. Je použitelná pro širokou škálu podkladních materiálů. Tedy především pro stěrkování sádrokartonu, sádrových omítek, klasických vápenocementových omítek apod. Je ideální pro aplikace na beton nebo dokonce s vyztužením pomocí sklolaminátové tapety na pórobeton. Jednoduše univerzální stěrka. ROLL & SPRAY je vyráběna na bázi různých frakcí minerálních plniv a množství chemických přísad a plnidel, které stěrce propůjčují již zmíněné unikátní vlastnosti. Patří k nim ještě jedna výjimečná vlastnost. Stěrku je možné nanášet do tloušťky 5 mm v jedné vrstvě! To už není skoro ani stěrka, ale speciální tenkovrstvá omítka, tím se většina výrobků prostě pochlubit nemůže.

Přečtěte si:  Komplexní řešení Knauf pro dokonalé obklady a dlažby

Když je potřeba, stěrku lze aplikovat ve dvou či více vrstvách, ovšem s jednou podmínkou. Je-li povrch jakéhokoliv podkladu broušený, musí se před aplikací stěrky vždy penetrovat. A to i v případě, že brousíme první vrstvu stěrky. Naopak nebroušené povrchy se penetrovat nemusí. Důvodem je jemný prach, který při broušení vzniká. Mohl by se nabalovat na stěrku, a být tak zdrojem nežádoucích bublin nebo snížené přídržnosti. Stěrka vysychá rychlostí zhruba 1 mm za dvě a půl hodiny, nicméně vždy je vhodné ponechat rozdílně aplikované tloušťky důkladně proschnout a následné vrstvy provádět nejlépe až druhý den. Při aplikaci na sádrokartonové konstrukce je zapotřebí, aby byly spoje vytmelené a bandážované. Na druhou stranu je možné stěrku použít na pórobetonovou stěnu nebo špatně provedený sádrokarton. V tom případě se nejprve podklad opatří 2mm nástřikem vrstvy ROLL & SPRAY MAX, následně se do takto připraveného povrchu vloží skelná netkaná textilie, která se samozřejmě nejdřív srovná a pak se ihned přestříká (nanáší) druhou vrstvou. Tím je zabezpečeno, že stěrka nebude nikde praskat a bude perfektně soudržná a pevná. Technicky vzato může tato stěrka nahradit i omítku, tedy v případě, že se použije již zmíněná bandážová tkanina.

Stěrka ROLL & SPRAY MAX je na českém trhu nabízena v 25kg kbelíku, přičemž jeho rozměr umožňuje pohodlné nasazení stříkací techniky GRACO. Stěrka je připravena k okamžitému použití, a nemusí se tedy ředit. Pokud se někdo přesto rozhodne opačně, stačí lehce naředit vodou (maximálně 250 ml). Řidší konzistence má význam při nanášení válečkem.

Přečtěte si:  Rychlá renovace s okamžitým efektem

Prémiová stěrka ROLL & SPRAY MAX získala prestižní mezinárodní certifikát EMICODE® v nejvyšší třídě EC1 PLUS, což znamená, že splňuje nejpřísnější normy pro nízkoemisní produkty a neobsahuje karcinogenní, mutagenní ani pro reprodukci toxické látky. Knauf ROLL & SPRAY MAX stěrka tak obohacuje řadu Knauf tmelů a stěrek Goldband Finish, Super Finish, Fill & Finish Light a Uniflott Finish.

www.knauf.cz

Share.

About Author

Comments are closed.