Radiátor Zehnder Tetris, nový ikonický design ze studiové kolekce Zehnder Studio Collection

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Evropský lídr v oblasti designových radiátorů a specialista na vnitřní klima Zehnder znovu spojil síly se světoznámou designérskou dvojicí King & Miranda, aby navázal na předchozí úspěšné společné projekty, a přišel se zcela novým ikonickým designem radiátoru Zehnder Tetris. Ten značka premiérově uvádí i na český trh. Novinka ze studiové kolekce Zehnder Studio Collection je ztělesněním spojení živelné síly přírody s kreativní silou architektury jako projevu lidského talentu a technické zdatnosti, postavené na století zkušeností švýcarských mistrů. A jako obvykle přináší opět nejvyšší standard kvality a designu v každém detailu.

Tvůrci nového ikonického radiátoru Zehnder Tetris se nechali inspirovat dynamickým proudem horské řeky a rytmem letu ptáků nad horskými potoky. S novým radiátorem tak do koupelen a kuchyní vstupuje proud energie, odvážný pocit volného pohybu a radost z otevřeného prostoru. Radiátor je navržen v duchu filozofie vyvažování proporcí a poskytování svobodného prostoru k dýchání a k životu, aniž by zapomínal na praktické stránky lidských potřeb.

Nový radiátor na ručníky, navržený exkluzivně pro Zehnder Group, byl vytvořen renomovaným designérským studiem King & Miranda na základě myšlenky spojení přírody a architektury. Ke své inspiraci sám Santiago Miranda říká: „Jak v architektuře, tak v designu je téma rytmu konstantou. Vtělení určitého rytmu do výrobků nebo staveb pomáhá lidem je pochopit a zapamatovat si je. Tetris vzývá dynamicky se měnící rytmus pohybu tekutin, proudění vody v topných okruzích a krevního oběhu v našem těle.“ Čisté linie radiátoru Tetris podtrhuje preciznost výrobní technologie, a vytváří tak dokonalou konstrukci zdánlivě splývající s místností. Inspirace dynamikou a energií proudu řek přivedla designéry k unikátnímu technickému řešení oboustranného protisměrného proudění uvnitř každé trubky radiátoru, které mimo jiné přispívá k vynikajícímu výkonu při topení i hloubkovém sušení ručníků.

Přečtěte si:  Otopná tělesa Sapho, teplo do každé koupelny

Variabilita rozměrů a barev umožňuje kreativní plánování v místnosti, ať už v koupelně a nebo třeba v kuchyni. Zehnder Tetris je nabízen v různých variantách provozu, se středovým i vnějším připojením, o rozměrech 860 mm, 1100 mm, 1460 mm nebo 1700 mm na výšku a 500 mm nebo 600 mm na šířku. Tím se optimálně přizpůsobuje nejrůznějším dispozicím koupelen. Dokáže se ale dokonale přizpůsobit i barvou: radiátor je nabízen v širokém spektru barev z nabídky Zehnder Svět barev, v základu v cca padesáti barvách, na zakázku jej pak lze vyrobit v neomezeném množství barevných odstínů, v dokonalé shodě s potřebami, jedinečností designu každého interiéru a individuálním životním stylem budoucích uživatelů. V barvě radiátoru lze přitom pořídit i montážní sadu a armatury, stejně tak krycí sady topných tyčí je možné dodat barevně sladěné s radiátorem. To umožňuje harmonické sladění s designem interiéru bez rušivých detailů.

Radiátor je vyroben z kvalitní dvouvrstvě lakované oceli pro zvýšení odolnosti vůči korozi i mechanickému poškození a pro prodloužení životnosti. Unikátní je spojení asymetrických trubek v uzavřeném rámu, které je vzhledově atraktivní i velmi praktické pro snadné zavěšování ručníků. Pro jejich rychlé vysoušení je dobrou zprávou mimořádný výkon, netypicky vysoký pro designové radiátory. Zehnder Tetris dosahuje výkonu od 400 W do 1 kW, což jej činí atraktivním i pro developerské projekty, protože dokáže nahradit a výkonem předčí i klasické koupelnové sušákové žebříky.

Jaké konkrétní výhody nabízí Zehnder Tetris projektantům i uživatelům? „Zdůraznil bych zejména možnost využití pro jakýkoli typ a design koupelny i mimo ni, jednoduché linie a dokonalý povrch pro hygienický provoz a nenáročnost na čištění, vynikající hřejivý výkon pro rychlé hloubkové vysoušení ručníků, variabilitu a flexibilitu při plánování a instalaci,“ vyjmenovává přednosti nového radiátoru Ing. Miroslav Váša, produktový manažer pro oblast designových radiátorů Zehnder, a dodává: „V teplovodním provozu překvapí vysoký tepelný výkon daný sofistikovanou vnitřní konstrukcí radiátoru a speciálním rozložením vnitřních asymetrických prvků, které umožňují rovnoměrné proudění vody uvnitř radiátoru.“ U elektrického provozu oceníte jednoduché intuitivní ovládání s novou generací elektrických topných tyčí Zehnder nebo ekologický provoz: energetická efektivita spočívá v cíleném využití energie – nastavitelné povrchové teplotě, možnosti ovládání teploty zvlášť pro každou místnost, možnosti omezení výkonu až o 50 % atd. Radiátory je možné ovládat i dálkově s využitím IHC tyčí a aplikace v mobilním telefonu. Pro ty, kdo neholdují moderním technologiím, je zachována i možnost jednoduchého ručního ovládání.

Přečtěte si:  Kermi - sprchový kout, koupelnový radiátor a větrací jednotka od stejného výrobce a dodavatele

www.zehnder.cz

Share.

About Author

Comments are closed.