Gerflor® Taraflex Subflex – certifikovaný systém pružné podkladní konstrukce pod sportovní podlahy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Gerflor® Taraflex Subflex je certifikovaný systém pružné podkladní konstrukce pod sportovní podlahy, který v kombinaci s vhodnými nášlapnými povrchy Gerflor® vytváří špičkové systémy buď plošně elastických (s povrchy Taraflex Surface či DLW Linodur), nebo kombinovaných sportovních podlah (s povrchy Taraflex Evolution či Recreation 60). Tyto systémy poskytují uživatelům vysokou úroveň ochrany pohybového ústrojí při pravidelném sportování, bezpečnosti, kdy pohlcují dopadovou energii sportovce při pádu, a snižují tak riziko poranění, a v neposlední řadě také komfortu, kdy je pohyb po měkčeném povrchu velmi příjemný.

Kombinovaný systém sportovní podlahy SUBFLEX TARAFLEX® EVOLUTION je tvořen nosnou plošně elastickou konstrukcí složenou z pěnové podložky s hustotou 60 kg/m³ o tloušťce 15 mm a dvojitého panelu HDF s vysokou hustotou 880 kg/m³ o tloušťce 18,8 mm a bodově elastickým vinylovým povrchem. Celková výška činí 41,3 mm, absorpce dopadu celé konstrukce dle EN 14808 min. 54 %, IPI (impact protection index) je 73 %, odolnost vůči valivé zátěži ≤ 0,5 mm dle EN 1569, odraz míče ≥ 90 % dle EN 12235, vertikální deformace ≤ 5 mm dle EN 14809, VOC emise ≤ 100 μg/m³.

Skladba sportovní podlahy

  1. Pěnová podložka s hustotou 60 kg/m³ o tloušťce 15 mm.
  2. Dvojitý HDF panel s hustotou 880 kg/m³ o tloušťce 18,8 mm.
  3. Sportovní vinylová podlahová krytina, tvořená vysokoabsorpční pěnou, hustou CXP pěnou, výztuhou ze skelné sítě, nášlapnou kalandrovanou vrstvou probarvenou v tloušťce a tvořenou několika vrstvami čistého vinylu. Ošetřeno povrchovou úpravou Protecsol zaručující optimální kluznost pro sportovní aktivity a snadnou údržbu. Jednotlivé vrstvy jsou spolu laminovány již ve výrobě, nikoli během pokládky, aby byla zaručena kontrola kvality konečného produktu. Celková tloušťka vinylového povrchu je 7,5 mm.
Přečtěte si:  All in one! Nová kolekce vinylových dílců Gerflor Creation 2022

Připravenost podkladu

Podklad je tvořen cementovým potěrem o tvrdosti C20/25 dle EN 206-1, na který je následně kladena parozábrana. Rovinatost podkladu 2 mm na 2m lati.

www.gerflor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.