Dekorační stěrky ZERO, kouzla se strukturou, barvou i dekorem povrchů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ZERO DecoStyle Beton

V současné době je velmi žádaný efekt betonového povrchu. Proto také mnoho výrobců nátěrových hmot nabízí různé varianty stěrek imitujících tento vzhled. ZERO DecoStyle Beton nabízí kombinaci ideálních vlastností jak pro zpracování, tak pro samotný efekt autentického vzhledu betonu. Přidanou hodnotou je pak možnost kombinace s DecoStyle lazurami či patinační odolnou barvou ZERO RenoTop Metallic.

ZERO DecoStyle Beton má hned několik zajímavých vlastností. Především poskytuje dlouhé doby úpravy povrchu stěrky do konečného vzhledu, a to až několik hodin. To umožňuje snadnou aplikaci na velké plochy při jednom aplikátorovi. Dále umožňuje jak tvorbu vysokých struktur, což je hojně využíváno především při patinacích odolným efektním nátěrem ZERO RenoTop Metallic, tak i dokonale hladkých ploch s charakterem leštěného betonu.

Minerální charakter dodává typický vzhled betonu. Ten lze při individuální tvorbě také lazurovat třeba pomocí lazur ZERO DecoStyle, a vytvořit tak jedinečnou plochu v mnoha tónech.

Při vysokém zatížení, např. v kuchyňském prostoru, kde je potřeba časté čistění, je možné využít konzervačního prostředku ZERO ArtDesign Finish, který nemění charakter povrchu a ponechává ho „betonem“.

Třešničkou na dortu už je samotná barevná škála. Tónováním na počkání lze získat tisíce barevných variant včetně bílé a černé.

ZERO RenoTop Metallic

Ideální patinační barva s kovovými odlesky jak pro odolnou povrchovou úpravu materiálu ZERO DecoStyle Beton, tak pro samotnou individuální tvorbu dekorů v interiéru i na fasádě. Barva se upravuje válcem, štětcem, houbami či šablonací. Výsledný efekt je dán jak barevnou kombinací, tak samotnou patinační technikou.

Přečtěte si:  Barvy HET - nátěry na ochranu kovových podkladů

ZERO MagicTouch

ZERO MagicTouch je funkční vysoce odolná dekorační stěrka v perleťovém, kovovém, zlatém nebo hluboce matném základu, jež byla vymyšlena s ohledem na jednoduchost zpracování, tak aby každý dokázal vytvořit často požadovaný efekt exkluzivní dekorace s minimální časovou náročností, než jaká je u dekoračních materiálů běžná. Snadno se zpracovává běžným malým nebo velkým nerezovým hladítkem, která se používají např. pro natahování strukturovaných omítek. Podklad není potřeba speciálně upravovat. Lze tedy podle vybraného dekoru nanášet jak na hladké, tak hrubší podklady, které jsou čisté, suché a nosné. Vhodný je např. štuk, sádrokarton, vyrovnávací stěrky, dřevotříska, stavební lepidlo apod. Materiál lze nanášet taktéž na jakékoliv staré pevné disperzní nátěry.

Jednou z tisíce možností dekorativních úprav je tzv. ZickZack dekor

Materiál se v jednotlivých tazích nanese na upravovanou plochu, tak aby mezi tahy vznikala prázdná místa. Po dokončení je možné se během pár minut vrátit na začátek plochy a prázdná místa vyplnit dalšími tahy. Při tomto vyplňování dochází třením hladítka o původní tahy k vytváření požadovaného efektu. Jakmile jsou prázdná místa vyplněna, je práce hotova. Materiál umožňuje nahradit celou škálu komplikovaných dekoračních efektů jinými technikami jednoduchým způsobem nanášení jednoho typu materiálu. Povrch je po aplikaci po několika minutách zaschlý. Plně omyvatelný běžnými čisticími prostředky, a to bez jakýchkoliv dalších úprav, je po 28 dnech. Na fasádách povrch odolává povětrnostním vlivům jako každá jiná kvalitní fasádní barva.

Přečtěte si:  Barva HyRoof - moderní řešení pro střechy - bez asfaltových pásů

Výhodou materiálu je, že celý postup je možno kdykoliv přerušit nebo skončit na jakoukoliv dobu a po jakémkoliv čase se k rozdělané práci vrátit bez obav z problémů s napojením. Tato výhoda umožňuje hotovou dekoraci v případě poškození kdykoli opravit (nové instalace, stěhování apod.), a to bez sebemenších problémů a viditelných stop. ZERO MagicTouch pro exteriér předurčují UV stálé pigmenty k využití na fasádách domů nebo soklech místo barevného kamínku apod. V interiéru ho lze využít pro dekorace, zvýšení omyvatelnosti a mechanické odolnosti stěn např. na chodbách, jako náhradu obkladů v koupelnách, kuchyních, restauracích, k dekorativnímu zpracování krbů apod. Vybírat lze z cca 270 standardních odstínů. Každý řemeslník ocení i možnost jeho libovolného zpracování svou vlastní technikou a dosažení individuálních vzhledů, např. imitace plechových povrchů, povrchu břidlice, povrchu rezavé oceli, povrchu štípaného kamene, pytloviny apod. Materiál má vysokou krycí schopnost, rychle schne (cca 1 hod. podle teploty a vlhkosti vzduchu). K dostání je balení 1,5 kg, 4 a 8 kg, kdy z jednoho kg lze u hladkých dekorů zhotovit 3 m².

www.zerobarvy.cz

Share.

About Author

Comments are closed.