CapaWood – profesionální program pro ochranu dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Přírodní krása dřeva si zaslouží tu nejlepší ochranu. Dřevěné prvky v exteriéru vyžadují pravidelnou údržbu, potom zůstane po dlouhou dobu zachována jejich přirozená krása i maximální odolnost.

V řadě Caparol CapaWood jsou k dispozici profesionální výrobky zaručující vynikající ochranu před povětrnostními podmínkami, které současně zdůrazňují krásu přírodního dřeva.

Alpy jsou místo s extrémně náročnými povětrnostními podmínkami, a proto jsou i tím nejlepším místem pro testování materiálů na ochranu dřeva. Díky dlouhé tradici výstavby tradičních dřevěných domů v Rakousku i Německu získal Caparol přímo v Alpách zkušenosti z oblasti ochrany dřeva v nadmořské výšce přes 3000 metrů. Zkoušky v laboratoři i přímo v praktických venkovních podmínkách zaručují vysokou kvalitu produktů pro ochranu dřeva Caparol CapaWood.

CapaWood Express: ekologická, vodou ředitelná, tenkovrstvá lazura

Lazura proniká hluboko do dřevěných vláken a zpevňuje podklad, dřevo zůstane po dešti suché a nepředstavuje živnou půdu pro houby a řasy. Hodí se pro nátěry zahradního nábytku, stěn a stropů zahradních domků, na ploty, balkony, podbití střech i do interiéru.

Lazura je vodou ředitelná, neobsahuje žádné škodlivé látky, které by se později mohly uvolňovat do vzduchu, a díky tomu je vhodná pro použití jak v exteriéru, tak v interiéru. Vzhledem k tomu, že se jedná o tenkovrstvou lazuru, je dokonale zachována přírodní krása a přirozená kresba dřeva.

Lazura má navíc speciální nestékavou (tixotropní) gelovou konzistenci, díky které se s ní snadno pracuje, neskapává ze štětce a snadno se nanáší. Poskytuje účinnou ochranu proti UV záření, a dřevo si tak zachovává původní odstín po dlouhou dobu. Po zaschnutí má její povrch takzvaný hydropearl efekt. To znamená, že voda na povrchu vytváří malé kapičky a dřevo nezůstává mokré v celé ploše. Dřevo na povrchu rychleji vysychá, a tím je lépe chráněno proti pronikání vody do dřevěné konstrukce.

Přečtěte si:  Indeko-Plus chrání zdraví i přírodu

Vysoká vydatnost 12,5 m2/l.

Protože společnost Caparol naslouchá svým zákazníkům, přichází letos s novým atraktivním odstínem lazury CapaWood Express – Natural Grey. Šedé odstíny se těší velké oblibě jak u architektů a designérů, tak i majitelů nemovitostí.

Lazura CapaWood Express je k dispozici v osmi atraktivních odstínech:

Ilustrační obrázky: Barevné odstíny se mohou od skutečnosti lišit.

www.caparol.cz

Share.

About Author

Comments are closed.