Krásný jako olej a bezpečný jako lak – Aqua HWS-712 Hartwachs-Siegel [eco]

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Díky svému přirozenému vzhledu a udržitelným vlastnostem je dřevo ideálním materiálem do interiérů. Ale jak ošetřit jeho povrch? Odpovědí je použití vysoce udržitelného přípravku na povrchovou úpravu dřeva, který podporuje zdravé životní prostředí.

Novinkou na našem trhu je Aqua HWS-712 Hartwachs-Siegel [eco], ekologická alternativa klasických olejových laků. Vodou ředitelný, odolný jednosložkový olejový lak je vyroben na bázi obnovitelných surovin a je určen pro dvouvrstvou aplikaci.

Materiál je možné použít na dřevo v interiéru (nábytek, stoly, pracovní desky, schody a dřevěné podlahy), jakož i na dřevo v exteriéru, které však není přímo vystavené povětrnostním vlivům (například zastřešené terasy). Aqua HWS-712 Hartwachs-Siegel [eco]má vysoký podíl (min. 80 %) obnovitelných surovin a je prakticky bez obsahu prchavých organických látek (VOC). Tento rychleschnoucí produkt na bázi vody umožňuje rychlé dokončení kompletních konstrukcí a odpovídá též veganským zásadám.

Jde o produkt, který má řadu výhod: je odolný proti oděru a poškrábání i proti chemikáliím (dle normy DIN 68861, 1B). Je nehořlavý a má protiskluzový povrch. Jednou z jeho velkých výhod, oproti produktům na bázi rozpouštědel, je absence nepříjemného zápachu.

Ač jednosložkový olejový lak, je připraven i pro dvousložkovou aplikaci – další zvýšení odolnosti vůči chemikáliím, krémům na ruce, poškrábání a oděru dosáhnete přidáním 2 % Aqua VGA-485.

Před použitím je potřeba materiál důkladně promíchat, a následně pak produkt nanášet válečkem nebo stříkáním. Mezi prvním a druhým nátěrem je po uschnutí (cca 3 hodiny) třeba provést mezibrus smirkovým papírem o hrubosti P 240–320. Povrch je suchý na dotyk po cca 1,5 hodině a plně zatížitelný po cca 7 dnech.*

Přečtěte si:  ZERO - vysoce odolné antikorozní materiály

Povrchy povrstvené Aqua HWS-712 Hartwachs-Siegel [eco]mají odolnost klasických dvousložkových laků a k tomu zcela matný efekt, který dodává nábytku, dřevěným podlahám a schodům přirozený vzhled.

* Hodnoty ověřené v praxi: teplota 20 °C a 60% relativní vlhkost vzduchu.

www.remmers.cz

Share.

About Author

Comments are closed.