Dvě designerky pro GAN – hravě a vesele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sandra Figuerola a Clara von Zweigbergk rozehrály svět barev a spojily tradici s aktuálními trendy.

HAPPY, veselý kilim

Kolekce kilimů značky GAN se rozšiřuje o novou kolekci Sandry Figueroly, která pro značku pravidelně pracuje. Výrazný grafický charakter koberců nazvaných jednoduše HAPPY vypovídá o autorčině zálibě v geometrických vzorech i o jejím mistrovství v práci s barvami. Neutrální a zářivé barvy se střídají s intenzivnějšími a veselejšími, které se ztrácejí v dalších odstínech a vytvářejí pocit hloubky. HAPPY se vyrábí ručně v Indii z nejkvalitnější vlny tradiční kilimovou technikou.

Koberce HAPPY, které se vyrábějí ve dvou velikostech (170 x 240 cm a 200 x 300 cm), naplní díky svému živému vzoru a bohaté paletě barev prostor dynamikou a vizuálními efekty. Podle návrhářky může tento kilim působit buď tak, že symetrickou a opakující se kresbou oživí střízlivé moderní prostory, nebo se začlení do prostředí, v němž dominuje odvážná směs stylů.

Kolekce CROCHET, zázrak háčkování

CROCHET je první kolekce, kterou pro společnost GAN navrhla grafická designérka Clara von Zweigbergk. Inspirována tradičními háčkovanými koberci, šálami a oválnými koberci, vytvořila čtyři návrhy, v nichž barva přispívá k posílení nekonečných možností háčkování ve světě dekorací. Grafický design a použití tradiční textilní techniky – háčkování – se mistrovsky prolínají a ukazují tvůrčí zájmy švédské autorky, jejíž matka ji naučila šít, plést a háčkovat už dětském věku. Nedávno se k háčkování a experimentování s přízemi různých tlouštěk a kombinování barev vrátila jen se záměrem se bavit, aniž by věděla, jaký bude výsledek. Koberce jsou dostupné ve dvou verzích: CROCHET TRIO (180 x 300 cm) a CROCHET MONO (100 x 180 cm). MONO se dodává v modrém, růžovém a béžovém odstínu, zatímco TRIO spojuje jednotlivé oválné koberce různých barev do jednoho kusu.

Přečtěte si:  Citrus. Šťavnatě kreativní, zářivě barevný. Kolekci koberců z recyklovaných PET vláken navrhl pro GAN Jorge Garaje

Čistý a přirozeně odolný materiál, jakým je vlna, dělá z THE CROCHET COLLECTION pohodlný a odolný koberec, který je zároveň vynikající tepelnou a zvukovou izolací. Jeho barevná a objemná estetika dodává prostoru rustikální a veselý nádech, zatímco měkká a hřejivá struktura háčkování je synonymem relaxace a pohody.

www.gan-rugs.com

Share.

About Author

Comments are closed.