Výrobková řada FORTEKRYL od společnosti Austis, dokonalá ochrana dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobková řada FORTEKRYL od tradičního českého výrobce vodou ředitelných nátěrových hmot AUSTIS a.s. je zaměřena na vnitřní i venkovní napouštěcí, lazurovací či transparentní nátěry dřeva nebo jiných podkladů ze dřeva vycházejících (dřevotřískové, dřevovláknité či OSB desky, korek apod.).

FORTEKRYL napouštědlo na dřevo

I přes vodou ředitelný charakter se vyznačuje hlubokým průnikem do dřeva, výrazně zvyšuje přilnavost vrchních nátěrových systémů a společně s nimi tvoří dokonalou ochranu dřeva. Zabraňuje jeho modrání a chrání jej před dřevokazným hmyzem, plísněmi, dřevokaznými a dřevozbarvujícími houbami. Dodává se v bezbarvém provedení, lze jej však tónovat (vhodné pod lazury a pod bezbarvé laky pro úpravu barevnosti lakovaného dřeva).

FORTEKRYL lazura KLASIK

Díky hlubokému průniku do dřeva nedochází vlivem degradace k jejímu odlupování a nátěr je snadno opravitelný. Vyznačuje se výbornou světlostálostí (obsahuje UV filtry), trvalou vysokou elasticitou a dlouhodobou vodoodpudivostí nátěru, která je dána pojivovou složkou (lněný olej). Je vhodná pro měkká i pro tvrdá dřeva, vnitřní i venkovní použití.

FORTEKRYL lazura PREMIUM

Pro svou dlouhodobou elasticitu nátěru je vhodná i pro měkké, objemově nestálé dřevěné podklady. Vyznačuje se výbornou světlostálostí (obsahuje UV filtry), výbornou přilnavostí, velmi dobrým rozlivem, jednoduchou aplikovatelností a zvýšenou vodoodpudivostí nátěru, která je dána obsahem speciálních vosků. Je vhodná pro vnitřní i venkovní použití.

FORTEKRYL voskový olej

Vytváří na dotyk příjemnou, hedvábně matnou, hloubkovou ochranu tvrdého i měkkého dřeva. Chrání jej před povětrnostními vlivy a slunečním zářením, má trvale vysokou elasticitu a vodoodpudivost nátěru, výborné penetrační vlastnosti a jednoduchou aplikovatelnost. Splňuje podmínky ČSN EN 71, část 3 – Bezpečnost hraček Migrace určitých prvků. Je vhodný i pro nátěry dřevěných podlahovin.

Přečtěte si:  Nátěry na dřevo DELTA® pro vnitřní i venkovní prostředí

FORTEKRYL interiérový lak

Je určen k vnitřním nátěrům tvrdého i měkkého pohledového dřeva (obklady, nábytek atd.). Vyznačuje se vynikající zpracovatelností, výbornou přilnavostí k podkladu a tvrdým, na dotyk příjemným povrchem. Splňuje podmínky ČSN EN 71, část 3 – Bezpečnost hraček Migrace určitých prvků. Vyrábí se v lesklém, pololesklém i matném provedení.

FORTEKRYL podlahový lak

Lak na polyuretanové bázi je vynikající volbou pro nežloutnoucí, povrchově tvrdé, chemicky i oděru odolné nátěry náročných dřevěných podkladů v interiéru, jako jsou podlahoviny, parkety a nábytek. Splňuje podmínky ČSN EN 71, část 3 – Bezpečnost hraček Migrace určitých prvků. Vyrábí se v lesklém i matném provedení.

FORTEKRYL venkovní lak

Je určen pro dlouhodobou transparentní ochranu nepochozích dřevěných povrchů v exteriéru. Nátěry mají velmi dobrou přilnavost, díky kombinaci vysoce účinných UV filtrů se vyznačují vynikající světlostálostí, odolností UV záření a povětrnostním vlivům. FORTEKRYL venkovní lak se vyrábí v matném bezbarvém provedení, lze jej také tónovat do široké škály odstínů.

www.barvy-eternal.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.