EGGER PRO Comfort, dřevo a korek – kvalita a pohodlí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlaha EGGER PRO Comfort je moderním výrobkem z rodiny podlahových krytin tyrolského výrobce materiálů na bázi dřeva, který přesvědčuje svou přirozeností a pohodlím bydlení. Se dvěma vrstvami korku poskytuje klid, komfort a teplo. Současně splňuje nejvyšší standardy přirozenosti a ochrany přírodních zdrojů. Vyhovuje také nejpřísnějším emisním normám a podporuje zdravé vnitřní klima.

EGGER PRO Comfort – nechte přírodu vstoupit do každé místnosti

Korek jako obnovitelná surovina v současné době zažívá návrat na výsluní a lze jej nalézt v celé řadě oblastí použití, od zátek na víno přes módní doplňky až po izolační materiál ve stavebnictví. Podlaha EGGER PRO Comfort vděčí za své vlastnosti především právě dvěma vrstvám korku. Korek je jedním z nejúžasnějších přírodních materiálů. Získává se z kůry korkového dubu, pomalu rostoucího stromu ze středomořské oblasti, který se dožívá průměrného věku 200 let. Ve věku 25 let je kmen poprvé oloupán, poté následuje cyklus asi devíti let. Cennou vlastností korkového dubu je, že se sám regeneruje. Po každém loupání kůra znovu doroste. Kvůli sklizni korku proto není žádný strom pokácen ani trvale poškozen. Korkový dub zbavený kůry navíc váže více CO2 než strom s kůrou.

Dřevo zpracované společností EGGER pochází výhradně z udržitelného lesního hospodářství. Cenný příspěvek k vědomému přístupu k přírodě a ke zdravému klimatu v interiéru.

Věrný svému poslání „More from wood“ se tyrolský výrobce materiálů na bázi dřeva zavazuje jednat udržitelně, šetřit zdroje a podporovat ochranu klimatu. Ukazatele udržitelnosti dokládají, do jaké míry produkty skutečně přispívají k dosažení tohoto příslibu. Díky nim jsou environmentální vlastnosti produktů EGGER transparentní a snadno pochopitelné. Dřevo doroste opět za několik desetiletí, zatímco fosilní materiály se vytvářejí miliony let. Je proto důležité používat více obnovitelných surovin. Ukazatel říká, kolik materiálu použitého k výrobě příslušného produktu pochází z obnovitelných zdrojů (dřevo, papír) a kolik materiálu pochází z fosilních zdrojů (lepidlo, vosk, pryskyřice). Podíl obnovitelných zdrojů v případě podlahy EGGER Comfort je 87 %1. To znamená, že tyrolský výrobce materiálů na bázi dřeva transparentně u každého produktu uvádí, jaký je jeho přínos pro biohospodářství.

Přečtěte si:  Originální obvodová lišta ke kamenným a betonovým dekorům

Abychom šetřili přírodní zdroje, musíme stávající výrobky co nejlepším možným způsobem znovu používat, recyklovat a obnovovat. Společnost EGGER využívá 52 %1 vedlejších produktů z pilařského průmyslu (např. dřevní štěpky nebo piliny) pro své podlahové krytiny Comfort, a přispívá tak k recyklačnímu hospodářství. Zbývající součásti výrobku (lepidlo, papír) pocházejí z čerstvých zdrojů, jako je probírka lesa.

Podlaha EGGER Comfort s dekorem EHC011 Dub Halifax.

Přirozenost nepotřebuje nic umělého. Proto je podlaha EGGER Comfort 100% bez změkčovadel a PVC – pro přirozený pocit bydlení a zdravé vnitřní klima. Kvalita vnitřního vzduchu se stává ústředním tématem v budovách, které jsou stále lépe izolovány a prakticky vzduchotěsné. Uznávané ekologické značky jako Blue Angel, A+ nebo M1 osvědčily nezávadnost této podlahy. Pravidelné interní i externí sledování kvality zajišťuje vysokou úroveň výrobků.

Pohodlí se skrývá v přirozenosti

Absorbující zvuk, tepelněizolační, elastický: korek je skutečný přírodní zázrak, který přináší komfort bydlení, klid a relaxaci.

Korková komfortní vrstva na horní straně snižuje hluk v místnosti. Korek má strukturu voštiny a má neuvěřitelné množství buněk naplněných vzduchem. V průměru obsahuje 1 cm3 korku kolem 36 milionů buněk. Díky tomu je korek možná tím nejpřirozenějším absorbérem zvuku na světě: vzduch v buňkách pohlcuje zvuk v místnosti. Ve srovnání s laminátem snižuje podlaha Comfort hluk v místnosti až o 43 %. Integrovaná korková podložka na spodní straně výrobku navíc snižuje kročejový hluk. I zde zajišťují vzduchové kapsy v korku zvukověizolační účinek v sousedních místnostech.

Přečtěte si:  Tkané vinylové koberce výrobce Dickson®

Každý, kdo projde po podlaze EGGER Comfort, pocítí rozdíl oproti jiným krytinám. Když je na korkové buňky vyvíjen tlak, vzduch v dutinách se smršťuje a znovu roztahuje, když je tlak uvolněn. Tato pružnost má pozitivní
vliv na páteř a klouby. Zatímco příliš tvrdá podlaha zatěžuje naše svaly a šlachy v důsledku vysoké energie vibrací, příliš měkká podlaha způsobuje vyšší únavu. Podlahy EGGER Comfort udržují optimální rovnováhu a nabízejí pohodlí a úlevu při chůzi i stání.

Miliony vzduchových buněk v korku poskytují nejen efektivní zvukovou izolaci a pružnost, která ulevuje kloubům. Působí také jako účinný přírodní izolátor. Výsledkem je, že podlaha Comfort je pod nohama příjemně teplá.

Udržitelně praktická

PODLAHA S DLOUHOU ŽIVOTNOSTÍ
Podlaha EGGER Comfort se vyznačuje dlouhou životností. Její ekologická nášlapná vrstva je odolná proti UV záření, proti skvrnám, snadno se čistí a chrání dekor před vyblednutím. S třídou zátěže 31 nebo 32 je vhodná také pro aplikace mimo soukromou sféru, například v terapeutických praxích nebo hotelových pokojích.

SNADNÁ INSTALACE
Pokládka podlahy Comfort je snadná a rychlá. EGGER využívá u všech svých podlahových produktů flexibilní instalační systém CLIC it!. Díky integrované izolaci kročejového hluku, kterou zajišťuje korek, není nutná žádná další podkladová vrstva. Při pokládce na minerální podklady doporučují specialisté ze společnosti EGGER dodatečnou parozábranu, jako je EGGER Alu Flex, která chrání podlahu před vzlínající vlhkostí.

ABY DO SEBE VŠE ZAPADALO
Ať už jsou to podlahové lišty se stejným dekorem nebo bílé lišty či odpovídající podlahové profily, k podlaze EGGER Comfort je k dispozici široká škála sladěného příslušenství.

Přečtěte si:  Nátěr nebo litá epoxidová podlaha do garáže i obývacího pokoje

DESIGN, KTERÝ NELZE PŘEHLÉDNOUT
Autentické dekory v celé řadě možností: podlaha EGGER Comfort přináší nejen pocit pohody, ale navozuje také optický kontrast. Pro mimořádné efekty podlah využíváme moderní technologii digitálního tisku. Vysoce kvalitní potisk přímo na korkové komfortní vrstvě ponechává vlastnosti korku nedotčené a zaručuje čistý korkový zážitek.

KOREK VYSOKÉHO KALIBRU
Se třemi formáty podlahových desek Classic, Large a Kingsize je podlaha EGGER Comfort ideální pro všechny místnosti: zatímco malé místnosti vypadají větší s krátkými, úzkými podlahovými deskami, prostorné pokoje jsou optimálně zdůrazněny dlouhými a širokými deskami.

JEŠTĚ VÍCE TEPLA S PODLAHOVÝM VYTÁPĚNÍM
Podlaha EGGER Comfort je pod nohama příjemně teplá. Lze ji bez problémů položit na podlahové topení, takže její pozitivní a příjemný tepelný efekt se ještě zvýší. Tento postup není v rozporu s izolačním účinkem horní korkové vrstvy. Tajemství spočívá ve vyvážené celkové struktuře podlahy. Deska z vláken přírodních dřevin s vysokou hustotou v jádru podlahy zajišťuje dobrý přenos tepla směrem nahoru.

Podlaha je z 87 % vyrobena z obnovitelných surovin z certifikovaného pěstování.

  • 100% bez změkčovadel a PVC pro zdravé vnitřní klima.
  • Oceněna mimo jiné Blue Angel, A+ nebo M1.
  • Pohodlí a úleva při chůzi a stání (šetrná pro klouby).
  • Přírodní izolační korek s účinnou zvukovou izolací.
  • Snadná a rychlá pokládka díky integrované izolaci kročejového hluku a flexibilnímu instalačnímu systému CLIC it!.
  • Vhodná pro podlahové vytápění.
  • Transparentnost prostřednictvím ukazatelů udržitelnosti.

1 Ukazatel se vztahuje na všechny složky výrobku dle jejich suché hmotnosti. Je výsledkem interního výpočtu.

www.egger.com

 

Share.

About Author

Comments are closed.