Proč a čím natírat beton? BETEX 2v1 na beton a bazény, materiály Denas a Epolex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proč vlastně natírat beton? Důvod je jako u většiny barev většinou praktický – životnost povrchu a jeho údržba. Nejtypičtějším betonovým podkladem bývá podlaha nebo schody. Nejvíc zatěžovanou podlahou je ta v garážích. Horké pneumatiky auta či motocyklu nebo technické chemikálie, které se často v dílně vylijí, lze z porézního podkladu bez povrchové úpravy jen těžko vyčistit.

Barva na beton by měla být tedy odolná vůči mechanické zátěži a chemikáliím, horkým pneumatikám. Dalším důvodem nátěru je snadná údržba prostoru, omyvatelnost povrchu. BETEX 2v1 NA BETON je barva extrémně odolná mechanické i chemické zátěži. Zároveň by standardem sady uživatelských požadavků na vlastnosti barvy měla být protiskluznost, tedy jistota, že se na právě umytých schodnicích nebo podlaze nebudeme při chůzi smekat.

Jaká jsou další očekávání? Základní sada šedých a zemitých barevných odstínů, vysoká kryvost a snadná zpracovatelnost. U každé barvy oceníme přídržnost k podkladu, relativně vysokou výtěžnost a 2 v 1, tedy možnost koupit jen jednu barvu, která bude fungovat jako základ i vrch v jedné plechovce. Tento typ barev je vhodný i na schodnice, balkony a terasy vystavené celoročnímu působení povětrnostních vlivů. Do garáží a technických prostor jsou profesionálním řešením dvousložkové epoxidové barvy, které vynikají extrémní mechanickou odolností i odolností vůči chemikáliím – při aplikacích na beton nezklamou barvy ve vodou ředitelném provedení DENAS NA GARÁŽ anebo syntetické barvy na zátěžové povrchy značky EPOLEX.

Přečtěte si:  Vše začíná na parkovišti - systém Deckshield, speciální nátěry podlah pro parkovací stání

BETEX 2v1 NA BETON S 2131

Pro garáže, schody, balkony, sklepy, zídky a podlahy je určen BETEX 2v1 NA BETON S 2131. Tato penetrační i vrchní barva v jedné plechovce je extrémně chemicky odolná rozpouštědlům a chemikáliím, jako jsou nafta, motorový olej, kyselina sírová, a má vysokou mechanickou odolnost.

  • Atest protiskluznosti;
  • odolná povětrnostním vlivům;
  • vysoká přilnavost;
  • omyvatelná;
  • stálobarevná;
  • vysoce kryjící.

Barevné odstíny: 0110 šedá, 0440 modrá, 0510 zelená a 0840 červenohnědá.
Vydatnost: až 8 m²/kg (aplikace ve dvou vrstvách).
Dostupná velikost balení: 0,8 kg, 2 kg, 5 kg.

BETEX NA BAZÉNY 2v1 S 2852

BETEX NA BAZÉNY 2v1 S 2852 je penetrační i vrchní barva v jedné plechovce, vysoce odolná vodě i povětrnostním vlivům. Je extrémně kryjící, 100% nepropustná, extra odolná bazénové chemii, stále pružná, nepraská a je stabilně vysoce lesklá. Přilnavá je k betonu i kovovému podkladu. Vhodná je především pro betonové podklady bazénů, jímek, zdiva a omítek vystavených trvalému působení vody, vodních par či vlhkosti.

Vydatnost: až 6 m²/kg.
Dostupná v baleních: 1 kg, 4 kg, 9 kg.

DENAS GARÁŽ

Dvousložková epoxidová vodou ředitelná barva s extrémní odolností. Je určena pro vysokozátěžové nátěry betonových podlah i stěn garáží, schodišť, skladišť, dílen i potravinářských provozoven. Barva vytváří povrchy s vysokou mechanickou a chemickou odolností, protiskluznými vlastnostmi a snadnou údržbou s použitím v interiéru. Nátěry jsou paropropustné, odolné vodě, zředěným kyselinám i zásadám, pojezdu horkými pneumatikami.

Vydatnost 3–5 m2/kg směsi na jednu vrstvu, v baleních 5 kg a 10 kg.

Přečtěte si:  ETERNAL - vodou ředitelné výrobky na kovy

DENAS BETON

Vodou ředitelná krycí barva i penetrační prostředek v jednom, určená pro pochozí nátěry betonu a betonové dlažby, cementotřískových a vláknocementových desek i silikátových podkladů v exteriéru i interiéru. Nátěry vynikají vysokou mechanickou odolností, odolností pojezdu horkými pneumatikami, působení vody, saponátů, dezinfekčních prostředků a nízkou špinivostí v interiéru, rovněž pak odolností UV záření, povětrnosti a dlouhou životností v exteriéru. Díky své adhezi na ultrahladkých površích je vhodná i k renovačním nátěrům glazovaných keramických obkladů a dlažby.

DENAS BETON byl v roce 2020 nezávisle testován na přilnavost na různých materiálech s hodnoticím výrokem vynikající přilnavosti.

Vydatnost 5–8 m2/kg. Na pultech je v šesti odstínech navíc v provedení se zvýšenou protiskluzností a v baleních 0,7 kg, 2,5 kg, 5 kg, 10 kg.

DENAS UNIVERZÁL

Univerzální vodou ředitelná barva na dřevo, kov, pozink, hliník, měď, beton, sádrokarton určená pro nepochozí aplikace v exteriéru i interiéru. Nátěry dlouhodobě odolávají působení povětrnosti a UV záření, nekřídují, nekřehnou, nedolepují, mají výborné mechanické vlastnosti včetně odolnosti působení běžným čisticím prostředkům používaným v domácnosti.

Díky atestu normy pro použití na výrobky a hračky pro děti ve věku 0–3 let a vhodností přímého styku s potravinami představuje ekologickou barvu nejmodernějšího typu.

Vydatnost 7–10 m²/kg na jednu vrstvu. Dostupný je v široké škále 26 odstínů v provedení lesk i mat a baleních 0,7 kg, 5 kg, 10 kg.

www.bal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.