MÁTOVĚ ŠEDÁ – Dulux Barva roku 2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Každý rok v Mezinárodním estetickém centru značky Dulux zkoumají přední designéři, architekti a návrháři z celého světa globální trendy designu i životního stylu. Na jejich základě poté navrhnou barevnou paletu, která nejvíce odpovídá aktuálním potřebám a náladě ve společnosti. Ústřední barvou pro rok 2020 se stala MÁTOVĚ ŠEDÁ (J5.03.71).

Dulux Barva roku 2020 MÁTOVĚ ŠEDÁ se stala základem pro vytvoření čtyř dalších barevných palet, které nabízejí různé způsoby jejího využití. Ty vystihují touhu pečovat, hrát si, hledat smysl a tvořit. Každý si tak mezi nimi může najít tu, jež nejvíce odráží jeho životní styl.

Pečovat

Cítíme, že jsme i kvůli intenzivnímu životu na sociálních sítích odpoutáni od reálného světa a věcí, které za to stojí. Roste proto touha po opětovném spojení s lidmi i přírodou. Zapojujeme se více do komunitního života, obklopujeme se stromy a vodou, péče o naše okolí nás naplňuje. Odráží se to i v našich domovech. Stávají se místem, kde si můžeme vychutnat dobré jídlo, pokojný spánek a kde dokážeme pečovat o vztahy, na nichž nám záleží. Tato paleta v sobě kombinuje barvy svěžího jarního rána – jemné pastelové odstíny, které tyto touhy dokonale podpoří. Světlé dřevo a semiš spolu se sametem a vlnou dodají interiéru pocit tepla, zatímco stříbro, zlato, měď či perleť trochu vzácnosti. Kousek přírody pak přinesou rostliny, které pomohou posílit pocit pohody.

Přečtěte si:  Dřevěné podlahoviny Boen s úpravou LivePure

Hrát si

Hledáme něco, co je hravé, hodnotné, co nás opravdu pohltí. A právě domov může být místem, kde se dají věci prožívat v reálném čase, kde můžeme potěšit smysly a cítit, že opravdu žijeme a naše počínání má skutečný výsledek. Veselá paleta zářivých a jasných barev připomínající pohled na horizont při úsvitu pomůže vytvořit energizující prostor, který povzbuzuje představivost a chuť si opět hrát. Kombinace jemných a sytých barev spolu s geometrickými tvary a výraznou texturou pomáhá ke stimulaci smyslů. Recyklovaný plast v kombinaci s kovem a texturou zajistí, že bude interiér působit svěže a moderně.

Hledat smysl

dnešním světě postrádáme hloubku a smysl. Mnoho věcí na nás může působit příliš povrchně. Ale není snadné hledat smysl, pokud je svět – jak digitální, tak ten skutečný – příliš hlučný a rychlý. Může být proto složité nenechat se rozptylovat a najít klid. Ticho se stalo novým luxusem, a proto roste i touha po domovech, kde tento klid na rozjímání a přemýšlení najdeme. Tuto minimalistickou paletu barev složenou z čistých a jednoduchých tónů lze použít k vytvoření atmosféry klidu. Barvy v paletě evokují pohled na horizont při svítání za jasného chladného zimního dne. Čisté linie zde doplňuje přírodní dřevo, kožešiny, plátno či leštěný beton. Tato paleta pomáhá vytvořit prostor, kde se mohou lidé zaměřit na to, na čem jim nejvíce záleží. Přináší tak pocit každodenního klidu.

Přečtěte si:  Caparol – zdravé barvy do interiéru

Tvořit

S dramatickým rozvojem moderních technologií ztrácíme přirozenou schopnost tvořit. Právě zde je na místě otázka – co nás odlišuje od strojů a robotů? Je to například schopnost tvořit hudbu, vyrábět nové věci, vařit podle chuti nebo pečovat o rostliny. Mezi lidmi proto roste i touha učit se nové věci, zapojovat fantazii a vytvářet jedinečné kousky. Náš domov může být prostorem, kde dokážeme vyjádřit svou individualitu a tvořivost. A tato paleta plná luxusních odstínů poskytne dokonalý prostor pro sebevyjádření a vyprávění našich vlastních příběhů. Paleta je inspirovaná barvami teplého podzimního dne a plná intenzivních tónů. Využití klasických materiálů jako dřevo, kůže a keramika, ale v moderním kontextu – malované květináče, potištěná plátna a ručně pletené věci – pomáhá vytvářet prostory, které jsou náladové, atmosférické a eklektické.

www.dulux.cz

Share.

About Author

Comments are closed.