ETERNAL na beton KOMFORT, nátěr jako prevence poškození betonových podlah

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Betonové podlahy ve skladových a výrobních halách, podlahy garáží, chemické a potravinářské provozy – zde všude je vhodné podlahy opatřit nátěrem, který slouží jako prevence proti poškození.

Na podlahy s nižším zatížením dobře vyhoví barvy na akrylátové bázi. Pro vyšší zatížení, zatížení chemickými látkami, ropnými produkty a dalšími agresivními činidly jsou vhodnější výrobky na bázi epoxidové nebo polyuretanové.

Dobrou volbou ze sortimentu dvousložkových epoxidových barev je výrobek ETERNAL na beton KOMFORT. Tato vodou ředitelná barva určená do interiéru se dá použít dvěma způsoby:

  • jedním je použití jako standardní barva vhodná k nátěrům betonových podlah;
  • druhým je použití výrobku jako samonivelační hmoty.

Způsoby použití

NÁTĚR ETERNAL na beton KOMFORT vytváří velmi kvalitní, oděruvzdorný nátěr odolný chemikáliím, ropným produktům a zásaditým látkám. Další výhodou výrobku je jeho nízký difuzní odpor, a proto je vhodný i pro nátěry čerstvých nevyzrálých betonů obsahujících značné množství vody. Pro zatěžované podlahy je vhodné počítat se spotřebou 0,5 kg/m2, v případě nátěru pohledové betonové plochy bude spotřeba nižší a bude se pohybovat okolo 0,3 kg/m2. Barvu ETERNAL na beton KOMFORT je možné nanášet štětcem, válečkem, lze použít i bezvzduchové vysokotlaké stříkací zařízení. Základním barevným odstínem je světle šedý a bílý, v tónovacích centrech společnosti AUSTIS a.s. je možné výrobek natónovat do odstínů RAL a NCS.

Nivelační hmota

Po přidání jemného křemičitého písku vznikne hmota, která má samonivelační vlastnosti. Získáme tak velmi odolnou vrstvu, která díky obsaženému křemičitému písku odolá oděru i v náročných podmínkách malých dílen, autoopraven a garáží. Povrch epoxidové nivelační vrstvy je možné upravit vhodnou vodou ředitelnou barvou na podlahy. Pro použití jako samonivelační hmoty se barva nejprve natuží vmísením dodaného tužidla, směs se nechá 5 minut odstát a poté se do ní vsype křemičité plnivo – jemný křemičitý písek dodávaný k výrobku ETERNAL na beton KOMFORT. Takto připravená hmota se rozlije po podkladu a roztáhne nerezovým nebo plastovým hladítkem. Nivelační hmotu je možné přiředit pitnou vodou pro snadnější distribuci po podkladu. Nivelační hmota je pochozí nejdříve po uplynutí 24 hodin od nanesení. Při nanášení a zrání je nutné dobře větrat. Teplota podkladu a prostředí pro aplikaci výrobku je minimálně 10 °C.

Přečtěte si:  BARVY Profi 2023/06

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.