Podlaha z masivních dubových prken FEELWOOD dotváří atmosféru rodinného domu na Vyškovsku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zděný dům o podlahové ploše 94 m² vyrostl v Moravských Málkovicích nedaleko Vyškova. Majitelé si přáli obklopit se v interiéru přírodními materiály, dominuje tedy dřevo a především masivní dubová podlaha FEELWOOD (15 x 168 mm) z produkce firmy SECA. Podlahy realizovala firma Podlahářství Klíma z Dobré Vody u Hořic.

Ta dodává interiéru příjemnou atmosféru i osobitou krásu. Součástí interiéru jsou i smrkové trámy a palubky natřené na bílo. Vše působí vzdušně a světle. Dům je vytápěn tepelným čerpadlem (vzduch–voda) a teplovodním podlahovým topením, na kterém je nalepena dřevěná masivní podlahovina. Výsledný dojem dotváří dominantní krbová vložka obložená speciálně opracovaným plechem.

Masivní podlahová prkna FEELWOOD jsou dodávána citlivě vysušená, a to na 9 %. Síla dubového prkna je 15 mm – tepelný odpor je v tomto případě pod 0,15 m2K/W (konkrétně 0,09 m2K/W) a teplo z podlahy pohodlně místnost vyhřívá. Majitelé v letošním roce plánují ještě terasu z hladkých prken sibiřského modřínu (SECA profil A4R4 24 x 145 mm), a tím bude jejich vysněný dům hotový.

www.secacz.cz

Přečtěte si:  Do dřevostavby dřevěná podlaha! Masivní dubová podlaha feelwood se dobře sžila s podlahovkou v novostavbě v Hatíně
Share.

About Author

Comments are closed.