Nátěr nebo litá epoxidová podlaha do garáže i obývacího pokoje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jsou to nenápadné, strohé, ale zato vysoce funkční podlahy parkovacích domů působící dojmem, že snesou jakékoli zatížení. Jsou to ale zároveň i designové skvosty – podlahy, které by se daly považovat za umělecká díla zdobící moderní recepce, luxusní prodejny a showroomy, stylové kavárny či příbytky oceňované za architekturu a interiérový design. Je to jen zlomek ze stavebního univerza, kde epoxidová podlaha najde uplatnění.

Jeden systém, mnohostranné využití

Univerzálnost je častokrát pojem skrývající kompromisy. Hledá se balanc mezi funkčností a estetikou, přičemž to může vést k průměrnosti, která nevyniká v žádném směru. Epoxidové podlahy však můžeme skutečně považovat za univerzální se vším, co k tomu patří. A bez kompromisů. Jejich užitné vlastnosti jdou ruku v ruce s estetickými. Zároveň se jedná o poměrně jednoduchý systém, kdy pomocí malé skupiny výrobků pokryjeme široké požadavky na využití a vzhled. Stejně tak nepotřebujeme žádné speciální vybavení, a to vše jen při velmi nízké časové náročnosti. Zní to až fantasticky? Nevýhody se oproti konvenčním systémům hledají opravdu jen stěží.

Litá epoxidová podlaha a její využití

Industriální styl je dlouhodobě jedním z trendů interiérového designu. Začalo to pojmem „loft“. Šlo o bývalé průmyslové či skladové prostory upravené k bydlení. Později se tento koncept přenesl i do novostaveb – do bytů, obchodních prostor a gastro provozů, kde je snaha industriální vzhled imitovat. Epoxidová podlaha si nicméně na nic nehraje. Průmyslovým vzhledem dokonale zapadne do industriálního stylu, stále však zachovává své výjimečné vlastnosti. Je proto vhodná do garáže, výrobní haly či technické místnosti – na místech svého původního uplatnění.

Přečtěte si:  Podlahoviny Fatra určené do zdravotnických zařízení

Realizace

Epoxidový systém EPOXIN je poměrně jednoduchý na aplikaci a nevyžaduje žádné speciální či finančně nákladné vybavení. Technická dokumentace obsahuje všechny důležité informace a detaily přípravy. Více informací naleznete na stránkách denbraven.cz v sekci Blog v kategorii Jak na to. Rovněž je možná konzultace prostřednictvím e-mailu: technik@denbraven.cz nebo telefonicky na: +420 800 888 546.


Litá epoxidová podlaha je totiž:

  • odolná – vůči vodě, solím, ropným produktům, chemikáliím a vysokému mechanickému zatížení;
  • jednolitá – bez spár narušujících její vizuál a omezujících její životnost;
  • snadná na údržbu – hladká, omyvatelná, přičemž snese nápor úklidové čety i tlakové vody;
  • ideální i pro rekonstrukce – nenavyšuje podlahovou skladbu, při dodržení jistých podmínek aplikovatelná na původní dlažbu či jiné krytiny, možnost renovace starších epoxidových nátěrů, vyrovnává nerovnosti a nedostatky díky přirozeným nivelačním vlastnostem;
  • bezpečná – umožňuje vytvořit protiskluzovou úpravu, od jemného zdrsnění až po nejvyšší třídu. V antistatickém provedení dokáže odvádět statickou elektřinu, a zamezit tak vzniku výboje ohrožujícího citlivou elektroniku, opodstatnění má tento systém i ve výbušném prostředí;
  • krásná – možnost různým způsobem kombinovat celé spektrum odstínů RAL, otevírá tak možnosti téměř nekonečné kreativity, zároveň může být i jednoduchá a jemná.

www.denbraven.cz

Share.

About Author

Comments are closed.