Údržbu podlahovin v historických prostorách rezidence primátora Prahy provedla floorcolor s.r.o. produkty Dr. Schutz®, eukula® a WEISS®

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Reprezentativní historické prostory rezidence primátora hlavního města Prahy slouží již od roku 1930. Třemi ústředními podlahovinami jsou v ní dřevěné parkety složitých vzorů, přírodní linoleum a mramorová dlažba. Každý rok zde v období prázdnin probíhají servisní práce, jejichž součástí je také pravidelná údržba podlahovin. A každý rok jsou u toho také produkty značek Dr. Schutz® péče o podlahy, eukula® ochrana parket a korku a letos poprvé značka WEISS® Péče o kámen.

Letos se také poprvé do servisních prací pustil tým společnosti floorcolor s.r.o. – renovace povrchu podlahovin. Někdejší dlouholetý a spolehlivý realizační partner Zdeněk Cyrus odešel v loňském roce na zasloužený odpočinek a tuto historickou perlu předal svým nástupcům, kteří se úkolu zhostili s potěšením a se ctí.

Během necelého týdne se v prostorách rezidence provádí kompletní roční údržba podlahových povrchů. Téměř 1000 m² lakovaných parket, 500 m² přírodního linolea a 100 m² mramorové dlažby musí opět získat požadovaný vysoký lesk a ochranu na další rok provozu. Vzhledem k tomuto rozložení typů podlahovin si přijdou na své všechny tři produktové skupiny z portfolia firmy floorcolor s.r.o.

Přírodní linoleum a produkty Dr. Schutz® péče o podlahy

Linoleum je v prostorách rezidence udržováno ve vysokém lesku dle přání architektů a správy objektu. Používán je každý rok vysoce lesklý polymerní nátěr Dr. Schutz SG Lesk tvrdá ochranná vrstva. Jeho aplikaci předchází kompletní hloubkové základní čištění, kterým se odstraňují původní opotřebované ochranné nátěry. Systém Dr. Schutz umožňuje také každý druhý rok provádět pouze sanaci stávajících nátěrů, která se provádí intenzivním čištěním pomocí diamantových padů, které jemně odbrousí část původních nátěrů, tak aby bylo možno bezpečně nanést nový lesklý nátěr. Každé dva roky se poté všechny nátěry z povrchu linolea odstraní a celý ochranný systém se provádí od začátku.

Přečtěte si:  Vytápění přes izolant. Chytré řešení, nebo past?

Lakované dřevěné parkety a produkty Eukola® – ochrana parket a korku

Také historické dřevěné lakované parkety je nutné udržovat v co největším lesku. Uplatnění zde tedy najdou produkty značky eukula®, konkrétně vysoce lesklý speciální ochranný nátěr na lakované dřevěné povrchy euku wax. Vzhledem ke stáří a stavu parket musí být proces intenzivního čištění prováděn velmi šetrně a ohleduplně. Parkety nesmí být příliš zatěžovány čisticím roztokem. Celý proces intenzivního čištění probíhá pomocí sprejového čištění. Čistič se aplikuje v neředěném stavu s velmi krátkou dobou působení. Tyto práce vyžadují zkušenosti a pečlivost realizačního týmu.

Mramorová dlažba a produkty Weiss® Péče o kámen

Všechny přírodní a umělé kameny, teraco, beton, cihla a mnoho jiných materiálů jsou doménou značky WEISS® Péče o kámen. Měkký mramorový kámen v průběhu roku vždy mechanicky utrpí. Nestačí proto povrch pouze vyčistit, ale je vždy nutné provést lehké přebroušení kamenickými bruskami v několika krocích. Proces zahajuje brusné čištění produktem WEISS Grundreiniger. Tento neutrální (pH 7), ale velmi silný základní čistič je ideální pro všechny kameny choulostivé na kyseliny. Vysoká čisticí síla společně s odmašťovacím účinkem ve spojení s prvním brusným krokem povrch kamene beze zbytku vyčistí a připraví jej na doleštění a impregnaci. Pro ochranu mramoru se používá komplexní hydrofobní a olejofobní impregnace WEISS FS MARMOR. Ta obsahuje jako účinnou látku fluoropolymery. Je konstruována pro všeobecné použití, ale určena je především pro kameny choulostivé na kyseliny. Impregnace je nezvýrazňující, zanechává kameni jeho přirozený vzhled. Vzhledem k požadavku na lesklý povrch všech podlahovin v rezidenci se u mramoru provádí po broušení ještě doleštění povrchu diamantovými pady, následuje impregnace a druhý den finální doleštění impregnace vysokootáčkovou leštičkou.

Přečtěte si:  PF 2023

www.floorcolor.cz
www.dr-schutz.cz

Share.

About Author

Comments are closed.