Obklady a dlažby RAKO si vybírají do svých projektů architekti po celém světě

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Značka RAKO realizovala ve světě v poslední době řadu zajímavých projektů, do nichž patří nejen sportoviště, ale třeba i školní objekty, nemocnice, restaurace, komerční interiéry či bazény. Pro objektová řešení nabízí architektům, projektantům a odborníkům ucelený systém vzájemně se doplňujících sérií vyhovujících svými parametry vysokým technickým požadavkům. Nabídka zahrnuje velký výběr odstínů, formátů, speciálních tvarovek (například pro schody a sokly), ale také funkčních parametrů, jako jsou různé úrovně protiskluznosti. RAKO nabízí kvalitu použitých materiálů, technické poradenství našich specialistů, komplexnost nabídky – obklady včetně stavební chemie, operativní disponibilitu výrobků, prodlouženou garanci kvality.

Mistrovství světa ve fotbale sice už před pár měsíci skončilo, ale značka RAKO v Kataru zanechala trvalou stopu. Na dvou fotbalových stadionech se uplatnilo více než 30 tisíc m2 keramických obkladů.

Qatar Foundation Stadium

Podobu diamantu, který se ve dne třpytí a v noci září, má stadion Qatar Foundation Stadium, známý také jako Education City Stadium. Společnost LASSELSBERGER, s.r.o., na něj dodala 10 500 m2 keramických obkladů značky RAKO. Na projekt byly použity bílé matné obkládačky série SYSTEM ve formátu 30 x 60 cm v kombinaci s bílými dlaždicemi série ROCK v dezénu jemné žuly ve formátu 30 x 30 cm.

Stadion Al Thumama

Stadion Al Thumama se nachází nedaleko mezinárodního letiště Hamad v Dauhá. Architektonický návrh čerpá inspiraci z tradičního klobouku taqiyah, který nosí muži a chlapci na celém Blízkém východě. Společnost tam dodala 20 tisíc m2 keramických obkladů značky RAKO. Kromě dlaždic série CLAY ve formátu 60 x 60 cm dodala i výrobky na zakázku dle přesné barevné specifikace architektů stadionu. Bylo vyrobeno 15 tisíc m2 glazovaných slinutých dlaždic ve formátu 60 x 120 cm ve třech požadovaných barvách (bílá, šedá a černá), které byly na projektu vzájemně kombinovány.

Přečtěte si:  PODLAHY Profi 2023/01-02

Mateřská, základní a střední škola Bildungcampus Sonnwendviertel ve Vídni

RAKO dodalo 3000 m2 dlaždic série Taurus Color ve formátu 60 x 60 cm. Z nich byly vodním paprskem vyřezány tzv. biskupské mitry, zřídka používaný keramický tvar, který byl položen v kombinaci tří barev.

Mateřská škola Drachenreiter v Berlíně

Architekti pro ni vybrali 150 m2 obkladů v barevném provedení tmavě žlutá, zelená a modrá; uplatnily se ve třech koupelnách. Na podlaze se jedná o dlaždice formátu 10 x 10 cm ze série Color Two bílé barvy a k nim příslušné sokly.

Škola Wilhelma Löheho v Norimberku

Materiály RAKO pro interiéry školy zahrnovaly 850 m2 obkládaček a 600 m2 dlaždic.

Sportovní areál v nzozeské obci Edam-Volendam

Nový polyfunkční areál ETB Sombroek v nizozemské obci Edam- -Volendam přináší sportovcům zdravé a udržitelné životní prostředí. Interiér objektu založeného na pilotách je díky rozměrnému prosklení úzce propojený s exteriérem. Inspirací pro budovu nápadného tvaru s šikmými fasádami byla její poloha i okolní příroda, především větrná oblast u moře a blízkost hráze IJsselmeer. Pro tento jedinečný projekt orientovaný na budoucnost dodala česká značka RAKO keramické obklady pro vnitřní i venkovní použití.

Obkládačky série Color One v odstínech zelené/ červené a oranžové/modré zvýrazňují plochy stěn jinak bíle obložené stejným materiálem. Je za tím promyšlený barevný koncept, který představuje barvy erbů obou částí obce, Edam (zelená a červená) a Volendam (oranžová a modrá). Ve sprchových koutech a navazujících šatnách byla položena vysoce odolná neglazovaná dlažba Taurus Granit v odstínu Rio Negro, která má střídmý vzhled přírodního kamene v optice žuly a nezbytnou třídu protiskluznosti R10B.

Přečtěte si:  Olejové barvy a jejich využití při rekonstrukci staveb Libušín a Maměnka na Pustevnách

www.rako.cz

Share.

About Author

Comments are closed.