LVT Systém od firmy F. Ball and Co. Ltd

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Chcete-li mít jistotu, že podklad pod novou podlahovou krytinu bude perfektní a hlavně i suchý, připravený pro instalaci za jakékoli situace, lze se bez obav spolehnout na ověřenou kvalitu z Velké Británie – LVT Systém od firmy F. Ball and Co. Ltd.

Firma úzce spolupracuje se svými odběrateli, a tak není překvapením, že v jejím portfoliu převažují stěrkové hmoty, které mají většinou velmi krátký čas pro následnou instalaci podlahových krytin. V dnešní zrychlené době je potřeba krytinu instalovat v krátkém čase a bylo by nepříjemné měnit termíny pokládky kvůli nedostatečně vyschlé stěrce. Toho se odběratelé produktů této renomované značky obávat nemusejí, jelikož mají na výběr z několika prémiových typů stěrkových hmot. Jedná-li se o úpravu podkladu pod LVT krytinu, je zde jasná volba LVT systému. Ten sestává z univerzální penetrace P131 na savé i nesavé podklady, kde 5litrové balení vystačí na 100 m² při ředění 4 : 1 nebo 50 m² neředěné, s časem schnutí cca 20–30 minut na savém podkladu a 60 minut na nesavém. (Tip: pro aplikaci na hladkém nesavém podkladu nebo při vyšších tloušťkách je lepší použít P141, penetraci obsahující uPVC částice zasychající po 15 minutách do tvrdého texturovaného povlaku.)

Následuje rychlá úprava podkladu za pomoci prémiové hmoty Stopgap 300HD pro vysoké zatížení, s pracovním časem 20–30 minut, pochozí po 90 minutách a následná pokládka již od 6 hodin na savém a 12 hodin na nesavém podkladu. Oblíbená je také dvousložková stěrková hmota Stopgap 1200 PRO, kde odpadá pracné odměřování vody, jelikož se míchá jednoduše 20 kg směsi s 5l emulzí. Tato prémiová hmota má pracovní čas 15–20 minut, pochozí je po 60 minutách a následná pokládka je možná již od 4 hodin na savém i nesavém podkladě.

Přečtěte si:  LVT Systém od firmy F. Ball and Co. Ltd.

LVT krytiny se pak lepí na vysoce kvalitní akrylové podlahové lepidlo Styccobond F46 citlivé na tlak, zasychající na trvale lepivý film s vysokou počáteční lepivostí. Je chráněno proti biodegradaci a minimalizuje prokreslení stop po špachtli skrze krytinu. Aplikace lepidla je doporučená ideálně za pomoci A2 špachtle pro nanesení rovnoměrného množství lepidla a následného rozválečkování pro vytvoření hladkého lepivého povlaku, na který je možné instalovat klidně i po 3 hodinách. Zamezí se tak možnému prokreslení tahů špachtle skrze krytinu. K silné adhezi dojde až po zaválcování krytiny 68kg válcem. Jinak lze také použít špachtli A1 a instalovat do mokrého lože nebo po cca 10 minutách k zamezení klouzání dílců.

V případě instalace do prostor s vysokým stupněm prosklení je ideální použít Styccobond F48 Plus – lepidlo vyztužené vlákny, které zamezí nežádoucímu pohybu a udrží krytinu na místě i v těchto prostorách.

V případě, kdy podklad není dostatečně suchý, lze použít vlhkostní uzávěru F77 nebo F78, výběr dle hodnot CM a skladby podkladní vrstvy.

www.proflooring.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.