Kolekci Profumo navrhla pro Mohebban Marta Giardiniová

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tradiční výrobní postup a inspirace přírodou, tedy návrat ke kořenům, to je kolekce koberců navržená
designérkou Martou Giardiniovou pro italskou společnost Mohebban.

V kolekci se odráží veškeré trendy současnosti: zaměření na ekologické materiály, přírodní barevnost a motivy, které jsou sice tradiční, ale autorka je svým originálním pojetím posouvá na zcela jinou úroveň. Pomocí staré řemeslné techniky vznikají obrazy a vzory inspirované životem rostlin. Z přírodních prvků, jako jsou listy a květy, vytváří originální tvary a složité dekory připomínající pohled z ptačí perspektivy na louku vlnící se ve větru.


Marta Giardiniová

Nejen práce je její vášeň, tou druhou je cestování, které je nedílnou součástí její profese. Marta Giardiniová je mnohostranná architektka a návrhářka, která se inspiruje právě na svých cestách… Žije a pracuje v Miláně, ale strávila dlouhý čas v zahraničí – ve Španělsku, v Peru, Thajsku a Číně, přičemž pracovala pro mnoho významných světových značek.



Mohebban Milano

Příze, tkaniny, vázání, tkaní do osnov, plsti, vzpomínky, atmosféry, dekorace – od raných sedmdesátých let se Mohebban s jistotou pohybuje vesmírem textilního umění. Ale zkušenosti tří generací mají kořeny sahající dále a hlouběji do celého světa: od Íránu, domova rodiny Mohebbanů, po Itálii, kde začala podnikatelská činnost, včetně Indie a Turecka, kde společnost nalezla nejlepší výrobní způsoby. Znalosti získané časem a na různých místech jsou neustále vidět a rozvíjí se ve vyráběných kobercích.

Přečtěte si:  Gaskell Mackay Carpets - prémiové koberce z Velké Británie

Zásadními charakteristikami kolekcí jsou tradiční i neobvyklé vzory, pestrá paleta barev, tvarů a velikostí používaná při výrobě, nákladné a složité výrobní postupy odvozené od tradičních výrobních procesů.

Vyrábějí se i z tradičních materiálů, jako je vlna, hedvábí, bavlna či konopí, a příze se barví opět starobylými tradičními technikami zdůrazňujícími výjimečný cit pro barvy a nepřetržitě usilujícími o nezbytnou kvalitu.

Kolekce Mohebban’s Collections si značka navrhuje sama, jsou inspirovány starobylou perskou, tureckou nebo marockou tradicí.

Mohebban’s Editions tvoří kolekce svěřené externím návrhářům, k nimž patří právě Marta Giardiniová.

www.mohebbanmilano.com

Share.

About Author

Comments are closed.