ASKO a.s. – podlahy do prostor s vyšší vlhkostí: vinyl a laminát

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jednou z podmínek příjemného a komfortního bydlení je i optimální vlhkost a teplota vzduchu v místnostech. Tato podmínka platí nejen pro jejich obyvatele, případně domácí mazlíčky, ale i pro podlahové krytiny. Při dodržení optimálních klimatických podmínek a doporučených postupů pro instalaci, užívání, údržbu a čištění tak poškození krytin nehrozí.

Jsou však prostory, kde se nadměrné vlhkosti nevyhneme. Jedná se zejména o koupelny, domácí prádelny, spíže, sklepy, garáže a výskyt zvýšené vlhkosti nelze vyloučit například ani v kuchyni. V takových prostorech je potřeba s vyšší vlhkostí počítat a při volbě podlah se zaměřit nejen na design, ale vhodným výběrem krytiny se přizpůsobit také podmínkám.

Je nutné vybírat materiály, které dokáží odolat zvýšené vlhkosti a případnému vzniku plísní.

V nabídce společnosti ASKO a.s. můžete pro prostory s vyšší vlhkostí vybírat z nabídky laminátových i vinylových podlah.

SPC a vinyl

TheFloor

Designová krytina nejnovější generace. Nově vyvinutá nosná deska na minerální bázi bez obsahu formaldehydu vyrobená z nejjemněji mletého mramoru splňuje nejvyšší nároky na moderní podlahovou krytinu. V roce 2021 prošly dílce TheFloor obměnou zámkového spoje a jsou nyní osazené nejmodernějším 5G zámkem, díky kterému je instalace krytiny snadnější a rychlejší. Všechny ostatní parametry zůstaly zachované včetně rozměrů dílců, profil zámku 5G na dlouhé straně dílců je kompatibilní se starým profilem, a v případě potřeby je tedy možné dílce s novým zámkem instalovat společně s dosavadním provedením (v celé řadě jen dílce se stejným zámkem).

Přečtěte si:  Nová řada LVT od Gerflor Creation 70

  • Vysoká rozměrová stálost a voděodolnost bez nutnosti aklimatizace;
  • méně časté opakování vzoru dekoru;
  • kvalitní integrovaná podložka pro útlum kročejového hluku;
  • vhodná pro pokládku i do zimních zahrad a místností s prosklenými stěnami;
  • bezprašná instalace, bez použití pily pouze s pomocí zalamovacího nože;
  • vhodná pro instalaci na podlahové topení.

Kolekce 12 dekorů dřeva a čtyř dekorů kamene je trvale dostupná z našich skladů.

Nezanedbatelnou skutečností je minimální uhlíková stopa, kterou za sebou podlaha zanechává. Životní prostředí tedy nezatěžuje vysokými emisemi CO2 a dalšími nebezpečnými skleníkovými plyny. Celá výroba probíhá v Německu, 100% z evropských surovin. Produkt je plně recyklovatelný.

Floover, SPLASH2O DESIGN
Všechny podlahy Floover jsou speciálně navrženy pro vysokou odolnost a dlouhou životnost a lze je snadno instalovat. Produktová řada Floover SplasH2O Design představuje novou, inovativní generaci vinylových podlah, které spojují trendový design s jedinečnými technickými vlastnostmi. Jedná se o dílce s vícevrstvou konstrukcí na pevné nosné desce, která zajišťuje vysokou odolnost a extrémní stabilitu výsledného produktu. Nosná deska je vyráběna v Evropě, tím je zajištěna maximální kontrola výrobních procesů a trvale stabilní kvalita produktu. Vinylové dílce Floover SplasH2O Design jsou opatřené integrovanou akustickou podložkou 1,4 mm.

Součástí konstrukce dílce je:

  • elastická vinylová vrstva 0,5 mm (zachovává kladné vlastnosti elastické vinylové podlahoviny a z toho vycházející komfort pro uživatele);
  • dekorační vrstva 0,1 mm;
  • nášlapná vrstva v provedení 0,3 nebo 0,55 mm.
Přečtěte si:  Bezesparý povrch pryskyřičných podlah - co to znamená v praxi?

Vinylové dílce SplasH2O Design jsou 100% voděodolné, odolné proti tlaku, dobře tlumí kročejový a prostorový hluk. Dílce lze díky jejich výborné stabilitě instalovat ve větších plochách bez použití přechodových lišt. Integrovaná, rovněž 100% voděodolná podložka je schopná redukovat kročejový hluk až o 18 dB. Další nespornou výhodou těchto dílců jsou nižší nároky na přípravu podkladu. Pro snadnou a bezpečnou instalaci jsou dílce opatřeny zámkovým spojem Uniclic. Vinylové dílce SplasH2O Design se navíc mohou pochlubit původem „Swissmade“, který je garancí stabilní kvality a krátkých dodacích termínů. Jsou naprosto šetrné k životnímu prostředí, neobsahují ftaláty a nemají žádný negativní dopad na přírodu nebo lidi.

Společnost Asko a.s. zařadila do svého programu 15 dekorů. Pět dekorů dřeva v tloušťce 5,5/0,3 mm v zátěžové třídě 32, tři dekory dlažby a sedm dekorů dřeva v tloušťce 5,7/0,55 mm v zátěžové třídě 33. Kolekce 15 dekorů je dostupná ze skladu v Praze.

Laminát

Nová kolekce vysoce kvalitních laminátových podlah My Floor je v exkluzivní kolekci 30 dekorů (25 dekorů nabízíme trvale skladem). Originální dekory, autentický vzhled dřeva na špičkové úrovni, extrémní odolnost a nejvyšší třída otěru. Kolekce obsahuje tři produktové řady: v tloušťce 8 mm odolnou řadu Cottage ve dvou šířkách dílců, v tloušťce 10 mm řadu Chalet s charakteristickým rustikálním vzhledem a také řadu Residence v provedení extra širokých a dlouhých lamel.

Produktová řada Residence
Řada Residence je speciální, mistrovský kus výrobce. Extra široká a dlouhá prkna v autentickém a elegantním vzhledu přírodního dřeva a ve vysoké kvalitě mluví sama za sebe. Nosná HDF deska s nižší bobtnavostí navíc lépe odolává zvýšené vlhkosti.

Přečtěte si:  Style Floor Click 0,3 RIGID - extrémně odolný vinyl

Produktová řada Chalet
Dekory z řady Chalet vytvoří dokonalé rustikální prostředí. Lze je kombinovat například s jednoduchým dřevěným nábytkem, plátnem a kůží nebo si dovolte vyzkoušet působivou kombinaci starožitného a moderního nábytku. Také dílce z řady Chalet jsou díky speciální nosné HDF desce více odolné proti zvýšené vlhkosti.

www.asko-as.cz

Share.

About Author

Comments are closed.