Tonaco Coatings – silikátový fasádní nátěr Extersil a omítka Topsil

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nátěry a omítky na bázi draselného silikátu jsou historicky nejdéle používaným druhem fasádních úprav. V současné době zažívají renesanci, především díky tomu, že ne na všechny podkladní vrstvy jsou vhodné disperzní fasádní barvy.

Jednou z nejdůležitějších vlastností fasádního nátěru je jeho vysoká paropropustnost. Pokud není umožněn
prostup vodních par z interiéru do exteriéru, existuje riziko srážení vlhkosti uvnitř budovy. Díky trvale vysokému pH nepodporuje růst plísní a řas. Totéž platí i pro omítku topSIL, kterou společnost Tonaso Coatings nabízí jak hladkou, tak v zrnitostech 1,0, 1,5 a 2,0 mm. Spolu s penetrací SILprimer vytváří ucelený systém, který výborně sjednocuje strukturní rozdíly mezi starou a novou omítkou, a to i sanační. Umožňuje překrytí mikrotrhlin v podkladu a vytváří také jedinečný přechodový most mezi starým disperzním a novým silikátovým nátěrem. Charakteristické optické vlastnosti dodávají natřeným plochám přirozený minerálně matný vzhled. Pokud jsou podmínky zpracování silikátových nátěrů a omítek správně dodrženy, garantují životnost, která závisí pouze na kvalitě podkladu. Spojení je vysoce stabilní a odolné vůči kyselinám.

Silikátová nátěrová hmota exterSIL a silikátová omítka topSIL jsou tím správným řešením pro renovaci fasády památkového objektu, staršího domu či difuzně otevřené novostavby.

www.tonasocoatings.cz

 

Přečtěte si:  ZERO RenoTop - multifunkční fasádní barva
Share.

About Author

Comments are closed.