Systém BARLET pro dokonalou fasádu každého domu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

BARLET systém zahrnuje:

  • omítky
  • fasádní nátěry
  • penetrace

Všechny typy omítek i fasádní barvy mají svůj vlastní základní penetrační nátěr – jeho úkolem je zpevnění podkladu, sjednocení savosti materiálu a zvýšení životnosti fasádního systému.

BARLET omítky: použití v exteriéru i interiéru, k aplikaci na všechny typy zateplovacích systémů, snižují tepelnou ztrátu staveb a prostupnost hluku.

Splňují nejnáročnější požadavky stavebníků na kvalitu složení i světlostálost barevných pigmentů. Vhodné jsou k aplikaci nejen na stěny, ale i na dřevotřísku, sádrokarton, beton či OSB desky.

Typy omítek

  • BARLET SILIKON PASTOVITÁ OMÍTKA RÝHOVANÁ / ZRNITÁ – je pružná, vodoodpudivá a zároveň paropropustná. Má samočisticí vlastnosti, menší sklon k ulpívání prachu a řas.
  • BARLET AKRYLÁT PASTOVITÁ OMÍTKA RÝHOVANÁ / ZRNITÁ – obsahuje pojivo z umělé pryskyřice, díky kterému je omítka tvrdá, houževnatá a vodoodpudivá. Je zpravidla nejpříznivější z hlediska ceny, zákaznicky nejžádanější. Je bezvadným řešením na kontaktní zateplovací systémy.
  • BARLET AKRYLÁT MOZAIKOVÁ OMÍTKA – zvýšená ochrana mechanicky namáhaných míst. Je složena z barvených písků či vápencové drti, vhodná pro povrchovou úpravu zejména venkovních soklů, na svislé stěny a zdi. Je vysoce mechanicky odolná, vhodná pro funkční aplikaci na plochy zídek a sloupků nebo části mechanicky namáhaných stěn v interiérech. Odolává povětrnostním vlivům (je nevhodná k použití na vodorovné plochy vystavené trvalé vlhkosti).

Fasádní nátěry

Jsou funkčním kabátem domu, výborně chrání omítku před vlivy venkovního prostředí. Nová barva je nejlevnější změna kompletní vizáže domu. Fasádní barvy jsou vhodné pro interiér i exteriér.

  • BARLET SILIKON FASÁDNÍ BARVA – samočisticí typ fasádního nátěru, vhodný do města i zeleně. Prachu se na tomto typu fasády nedaří. Drobné nečistoty přilnou ke kapkám deště a stečou k zemi. Této vlastnosti se říká „efekt lotosového květu“. Květy lotosu jsou stále hedvábně lesklé a čisté, voda ani špína se na nich nedrží a fasáda ošetřená tímto systémem bude déle čistá, bezúdržbová.
  • BARLET SILIKÁT FASÁDNÍ BARVA – extrémně paropropustný, váže se k minerálnímu podkladu, většinou je určen k ošetření památkově chráněných budov, kamenných staveb a na sanační omítky.
  • BARLET VÁPENNÁ FASÁDNÍ BARVA – extrémně prodyšný materiál, je vhodná i na sanační omítky.
  • FASÁDNÍ BARVA S PLNIVEM a BARLET AKRYLÁT FASÁDNÍ BARVA – ideální na naprostou většinu vápenocementových omítek, betonů, pórobetonů, dřevotřísky a dalších podkladů. Tento typ fasádního nátěru je vhodný i na sanační omítky a pro renovaci zateplovacích systémů.
Přečtěte si:  ZERO RenoTop - multifunkční fasádní barva

BARLET AKRYLÁT FASÁDNÍ BARVY lze použít i k nátěrům interiérů ve zdravotnických zařízeních. Barva je omyvatelná, odolná působení nejčastěji používaných látek pro dezinfekci povrchů.

BARLET FOB HYDROFOBIZAČNÍ NÁTĚR – zvyšuje vodoodpudivost namáhaných míst na fasádě, vylepšuje odolnost silikátových a vápenných barev či betonů vystavených náročným podmínkám vnějšího prostředí. Je určen pro hydrofobizaci – dodatečné ošetření fasád. Povrch je po aplikaci extra odolný dešťové vodě, vhodný v místech, kde jsou svody a okapy.

REMAL SANAL NA ZDIVO – biocidní likvidátor řas, plísní a lišejníků, vhodný k ošetření zasažených fasád.


Kdy je nejlepším řešením použít při renovaci BARLET SILIKON FASÁDNÍ BARVU

  • Pro odolnější malbu v interiéru, vysoce otěruvzdornou, omyvatelnou (na chodbách, ve školních zařízeních, na extrémně namáhaných plochách)
  • při správném dodržení pracovního postupu (včetně aplikace penetrace) lze silikonovým nátěrem přetírat i akrylátový fasádní podklad
  • ideální řešení pro renovaci břízolitové fasády

www.bal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.