Korek, udržitelný materiál budoucnosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Korek je unikátní přírodní materiál. Díky jedinečné stavbě svých buněk je materiálem s perfektními izolačními vlastnostmi jak v oblasti akustické, tak i tepelné. Navíc jej bez nadsázky dokážeme zpracovat na 100 %. Jakýkoli korkový odpad a přebytky se znovu používají ve výrobním procesu, díky čemuž mají výrobky z něj nižší uhlíkovou stopu.

Výrobky z korku se právě díky všem těmto vlastnostem dostávají do mnoha oblastí našeho života, kde byste jejich využití možná ani nečekali, a právě díky nim bylo možné vytvořit systémové řešení pokládky podlahovin přímo na elektrické uhlíkové fólie.

Ještě donedávna bylo podlahové topení spíše luxusem s mnoha kompromisy a omezeními. Na základě zkušeností a po konzultaci s výrobcem korkových podložek navrhla společnost LIKOR vhodnou podložku ze speciální směsi kaučuku a korku s označením 40BR. Díky spolupráci s Výzkumným a vývojovým ústavem dřevařským zastoupeným Ing. Markem Poláškem, Ph.D., byla tato skladba odzkoušena a ověřena jako použitelná a vhodná pro konstrukci podlah v objektech pro trvalý pobyt osob.


  1. 40BR gumokorková podložka 5 mm
  2. Larx uhlíková fólie 0,4 mm
  3. PE fólie 0,2 mm
  4. Podlahová krytina COREtec ProPlus 5 mm nebo COREtec Essentials 8 mm

Jednotlivé vrstvy systému

Korkové podložky jsou součástí podlah nebo se v kombinaci s gumovým recyklátem běžně používají pro útlum hluku a snížení tepelných ztrát u podlahových topných fólií. Gumokorková podložka 5 mm je jednou z vrstev, která úspěšně prošla testem.

Na ni se snadno instaluje LARX uhlíková fólie, která je určena přímo pod plovoucí krytinu. Uhlíkové topné fólie jsou jednoduchým řešením pro efektivní vytápění domácnosti, kde jsou jejich přednostmi snadná instalace, jednoduchá regulace pomocí termostatu, nízké pořizovací náklady a vysoký komfort. Následuje PE fólie 0,2 mm.

Přečtěte si:  Podlaha, po které můžete jít večer k ledničce, a nikdo vás neuslyší

Jako finální vrstva byla odzkoušena podlahovina značky COREtec ProPlus 5 mm a COREtec Essentials 8 mm.

COREtec je rigidní plovoucí vinylová podlahovina s integrovanou korkovou podložkou od společnosti USFloors. Do jakéhokoliv prostoru vnáší ohromující styl, design a pohodlí. Kvalitní vinylové krytiny americké značky COREtec jsou 100% voděodolné díky svému kompozitnímu jádru a extrémně stabilní vzhledem k několikavrstvému složení. Pomocí integrované korkové podložky redukují hluk až o 20 dB. Třída zátěže 33–34/42. Podlahoviny jsou komfortní při chůzi a delším stání. Nabízejí 197 autentických dekorů v různých rozměrech a zpracováních.

www.likor.cz
www.uhlikovefolie.cz

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.