SPEKTRA RENOXAN – barva pro renovaci fasád

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SPEKTRA RENOXAN je fasádní barva na bázi vysoce kvalitního vodou ředitelného akrylového kopolymerového disperzního pojiva, pigmentu, plniv a speciálních aditiv. Díky své pečlivě zvolené kombinaci plniv a aditiv je obzvláště vhodná k renovaci starých, opotřebovaných ozdobných omítek v termoizolačních systémech na bázi minerální vlny. Jde o efektivní řešení i k renovaci jakéhokoli jiného typu fasád.

Fasády vystavené 10 a více let působení škodlivého průmyslového ovzduší, mechanických nárazů a účinků UV záření a klimatických vlivů vykazují mnoho známek opotřebení. Ty zahrnují viditelné drobné vlasové praskliny, křídování, růst plísní a řas, nečistoty a vyblednutí barev. Je nutné použít renovační nátěr, což je nejlepší řešení k oživení a obnově vrstvy starého nátěru. Protože barva SPEKTRA RENOXAN obsahuje hrubší plniva a syntetická mikrovlákna, je vrstva nátěru schopna zakrýt veškeré vlasové praskliny, které pod vrstvou nového nátěru již nevystupují. Vrstva nátěru vykazuje díky vyztužení vlákny a tvrdším plnivům také velmi dobrou mechanickou odolnost a odolává škodlivým mechanickým nárazům.

U všech fasádních barev jsou důležité dvě vlastnosti, přičemž obě se týkají odolnosti proti působení vody, která je zdrojem většiny poškození fasád: nasákavost kapalnou vodou a propustnost pro vodní páru. Nejlepší ochranu fasád nabízejí nátěry s nízkou nasákavostí a vysokou propustností pro vodní páru. Podle EN 1062-1 obsahuje SPEKTRA RENOXAN vysoce kvalitní silikonovou pryskyřici a hydrofobní přípravek, které přispívají k velmi nízké nasákavosti (třída W3) a k vysoké propustnosti pro vodní páru (třída V1), a proto představuje nejlepší fasádní ochranu a zároveň nesnižuje propustnost renovovaného systému pro vodní páru.

Přečtěte si:  CHEMOPUR U 2094HS: vysoká ochrana v jedné vrstvě

Suchý film SPEKTRA RENOXAN zajišťuje účinnou biocidní ochranu, která dlouhodobě brání růstu plísní a řas.

Stejně jako všechny fasádní barvy SPEKTRA lze i tento nátěr barvit do odstínů podle systému HGMIX. Připravit lze mnoho různých odstínů podle nové barevné škály Helios HGMIX EXTERIOR COLOUR COLLECTION. K zajištění stability barevného odstínu jsou použity výhradně anorganické pigmenty s nejlepší UV a klimatickou stabilitou. Dodatečnou ochranu proti UV záření zajišťuje vysoce kvalitní akrylové kopolymerové pojivo.

Fasádní nátěr SPEKTRA RENOXAN se vyznačuje také vysokou kryvostí, snadnou aplikací a především dlouhodobou ochranou natřených ploch.

www.rembrandtin.cz

Share.

About Author

Comments are closed.