Samočistící fasádní barvy Barlet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Současné trendy architektury se drží spíše střízlivosti, a tak je barevnost fasád většiny domů bílá, světlá. Má to svoje opodstatnění – v objektech s tmavou barvou fasády bývá v létě větší teplo; je jich spíš minimum. Většina investorů tedy zvolí klasickou kombinaci světlé fasády a k tomu tmavé střechy. Ale i světlé odstíny, které časem vlivem slunečního záření nevybledávají, mají své nevýhody. Fasády svou krásu ztrácejí už po několika letech, protože se snadněji zašpiní. Fasádní barvy BARLET SILIKON jsou kvalitním řešením.

Jaká může být příčina zašpinění fasády

Záleží na umístění domu. Obvykle bývají problémy především s fasádou orientovanou na sever nebo severozápad, tam bývá krytá před sluncem a na jejím studeném a vlhkém povrchu snadno přežívají řasy. Mikroorganismům se daří i na fasádách domů v blízkosti vodních ploch či zeleně. Dalším problematickým místem jsou pak velkoměsta a aglomerace s vysokou dopravní zátěží. Tady se fasády špiní kombinací mastných nečistot a vyšším výskytem polétavého prachu v ovzduší.

Jaké vyjímečné vlastnosti má samočistící fasádní barva Barlet Silikon

Používá se pro nátěry fasád, vápenocementových omítek, betonů, pórobetonů, dřevotřísky a podobných povrchů. Je snadno zpracovatelná, zdravotně nezávadná a ekologicky příznivá.

Její výjimečná vlastnost je takzvaný efekt lotosového květu – lotosový květ, kvetoucí v bahnitých vodách, neustále září čistotou. Může za to speciální povrch jeho okvětních lístků, působících na oko „voskovým povrchem“. Jsou hladké, vysoce vodoodpudivé, molekuly špíny nemají šanci dlouho ulpět na čistém povrchu. Voda dopadající na květy špínu z lístků jednoduše smyje. Lotosový květ se udržuje neustále čistý – je inspirací pro základní vlastnosti silikonového fasádního nátěru BARLET.

Přečtěte si:  KEIM Soldalit®−arte, fasádní barva s velkou barevnou hloubkou

Tato fasádní barva je dlouhodobě odolná proti znečištění všeho druhu. Nečistoty, které se na fasádě usadí, jednoduše smyje déšť. Pokud by na to přece jen nestačil, stačí vzít tlakovou hadici a zdi s její pomocí omýt.

Tato fasádní barva má zvýšený hydrofobní účinek. To znamená, že se na fasádě nikdy dlouho neudrží voda. Zdi jsou zakrátko suché i po silném dešti, voda ze stěn odtéká rychle pryč. Suchá zeď tak přispívá k nehostinnému prostředí pro růst plísní a hub. Zkrátka silikonová fasáda pomáhá mít fasádu déle krásnou, a to s minimem starostí.

Vydatnost: až 5 m²/kg v jedné vrstvě.

www.bal.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.