Design na míru. Svoje patro poznají návštěvníci hotelu podle originálních koberců Ege.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zdá se, že v průběhu nadcházející zimy si lyžování v zahraničí moc neužijeme, tak s námi alespoň „vycestujte“ do originálního hotelu La Folie Douce ve slavném lyžařském městečku Chamonix.

Hotel se nachází přímo v jeho centru, hned vedle lyžařského areálu Brévent, a tak je na lyžích možné dojet až do hotelu.

Postaven byl roku 1904, ovšem na začátku byl znám jako Grand Palace of Savoy. Toto grandiózní jméno vysvětluje vznešenou atmosféru budovy a snoubí se s klasickou atmosférou hotelů sítě Folie Douce i moderním alpským stylem ve všech zdejších 250 pokojích a après ski barech a restauracích.

Při kompletní rekonstrukci byl kladen důraz na design, který hledá rovnováhu mezi zábavou a funkčností, klasikou a originálním, překvapivým pojetím.

Vstupní hala se svými křišťálovými lustry a vintage předměty odkazuje k historii stavby, naopak pokoje i chodby jsou moderní, hravé a zábavné. Přispívají k tomu také koberce na chodbách, které výrazně odlišují jednotlivá patra. „Na míru“ je dodala dánská společnost ege, která na jejich povrchy převedla motivy inspirované místní horskou faunou, počítačovou grafikou i náměty zimních sportů.

www.ege.dk
www.optimal-design.cz

Přečtěte si:  Barvy na stavbě: zkušenosti z praxe - 1. díl
Share.

About Author

Comments are closed.