Sádrokartonové systémy Knauf – lehké konstrukce, masivní výhody

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Přestavby bytových prostor se dnes neobejdou bez použití suché výstavby. To proto, že prakticky neexistuje rychlejší a jednodušší způsob. Nesporné výhody ve srovnání s masivními konstrukcemi jsou zásadní – např. ve vztahu k nákladům na výstavbu, užitnému prostoru a kvalitě bydlení. Důležité argumenty, které jsou stále častěji zohledňovány i při projektování novostaveb.

Ochrana proti hluku, která díky sádrokartonu funguje

Velké procento lidí považuje hluk z okolí za obtěžující. Již zvýšení o 10 dB je vnímáno jako dvojnásobná hlasitost. Pro efektivní ochranu proti hluku přitom není zapotřebí tlusté zdivo. Systém KNAUF funguje na principu HMOTA – PRUŽINA – HMOTA, tedy dvouvrstvého systému, který zvuk účinně pohltí, a tím výrazně sníží přenos zvuku mezi místnostmi. Použitím příčky Knauf s deskami Diamant je možné dosáhnout zvukové izolace až 73 dB.

Rychlost –  v každé fázi výstavby

Při montáži sádrokartonových konstrukcí odpadají veškeré fáze vysychání, a stavební procesy jsou proto kratší a vypočitatelné. Kromě toho je výrazně jednodušší naplánovat navazující stavební práce, jako jsou nátěry a elektroinstalace. Souhrnně: výrazně nižší časová náročnost a náklady.

Nižší hmotnost, více užitného prostoru

Není nutno omezit se pouze na stávající podlaží. Je možnost rozšíření do prostoru nad námi. Díky výrazně nižší hmotnosti, a tím i nižším statickým nárokům, můžete formou suché výstavby snáze realizovat případné nástavby pro získání dalšího obytného prostoru.

Každý centimetr se počítá

Štíhlá konstrukce je jednoznačné plus – především u čisté obytné plochy. Při použití systémů suché výstavby Knauf je obytná plocha v porovnání s masivní konstrukcí až o tři procenta větší. Kromě toho je možné využít každý metr stěny: snadno například integrujete vestavěné skříně, stavební pouzdra pro posuvné dveře, stejně jako rozvody vody, elektřiny a další domovní instalace.

Přečtěte si:  KNAUF BN 30 - rychletuhnoucí beton s vynikající pevností

Flexibilita a variabilita prostoru

Stěny dokážou mnohem více než jen oddělovat místnosti. Systémy suché výstavby Knauf otevírají nové možnosti pro realizace tvarů, vestaveb, otvorů a průchodů – ale i ve vztahu k integrování takových prvků, jako je osvětlení, posuvné dveře nebo domovní instalace.

Díky tomu je kdykoli možné přizpůsobit obytný prostor aktuálním potřebám – ať se jedná o dodatečné vybudování dětského pokoje nebo přizpůsobení dispozice bytu starší generaci.

Zdravé a komfortní klima

Přirozené a zdravé prostředí je pro bydlení stále významnějším kritériem – a to nejen u alergiků. Sádra obsažená v sádrokartonech umí díky své porézní struktuře absorbovat přebytečnou vlhkost ze vzduchu v místnosti, akumulovat ji a v případě potřeby opět uvolnit. Stavební materiál regulující vlhkost tak přispívá k vyváženému klimatu v místnostech.

www.knauf.cz

Share.

About Author

Comments are closed.