Speciální systém Thomsit pro teplovodní podlahové topení

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podlahové topení tenkrát a dnes

Podlahové topení nám připadá jako moderní komfort, ale existuje již více než 2000 let. Nejdříve bylo výsadou termálních lázní, ale již přibližně 100 let po Kristu postavili Římané první dům s podlahovým topením. Tato antická forma se nazývá „hypokaustum“ a pochází z řeckého „hypokauston“, což ve volném překladu znamená „spodní oheň“ nebo „topit od spodu“.

Zatímco ve starém římském hypokaustu se jednalo o systém podlahového vytápění na principu horkého vzduchu, dnešní systémy jsou založené na úplně jiných principech, a to buď elektrických, nebo teplovodních. Ty se skládají z tenkovrstvých hadic, které se pokládají do speciálních forem. Horká voda, která hadicemi proudí, prohřívá podklad a následně dochází k protopení celého prostoru. Podlahové topení dnes dotváří příjemné klima v mnoha domácnostech. Když pomineme, že se stalo designovým trendem, další velké plus, které s sebou přineslo, je také hygiena, protože na suchém a prohřátém podkladu se moc nelíbí bakteriím a plísním. Další dobrou zprávou je, že i tam, kde se v minulosti s podlahovým topením nepočítalo, ho dnes lze bez větších komplikací rychle a efektivně instalovat.

Systémové řešení Thomsit pro teplovodní vytápění zaručuje instalaci v prostorách, kde se topení provádí dodatečně, např. v rámci rekonstrukce. Topné systémy s nízkou instalační tloušťkou jsou rychlé a jednoduché. Po třech hodinách je systém pochozí a po dvou dnech je možné zahájit pokládku podlahovin. V prvním kroku se podklad napenetruje univerzálním, vodou ředitelným penetračním nátěrem Thomsit
R 766 a nalepí se obvodové pásky Thomsit OP 940, které mj. zamezí přenosu hluku z podlahy do konstrukce. Zalévání systémových desek s podlahovým vytápěním se provádí stěrkou na dřevěné podklady Thomsit FA 94. Armovací vlákna, která stěrka obsahuje, vyrovnají smrštění, která vznikají zvýšenou teplotou při zapnutém topení. Tím se získá pevné a bezpečné spojení. Pak už jen použijete vhodné lepidlo podle zvoleného typu podlahové krytiny, pokládka, a je hotovo. Celý systém je ekologický, s velmi nízkým obsahem emisních látek, jelikož produkty Thomsit splňují nejvyšší standard v ochraně zdraví a životního prostředí.

Přečtěte si:  Fatra uvedla novou kolekci plovoucích vinylových podlahovin FATRACLICK

Systém Thomsit zaručuje extrémně jednoduché zpracování:

Petr Netolický, technický poradce
podlahových technologií Thomsit
www.thomsit.cz

 

Share.

About Author

Comments are closed.