Dr. Schutz® Group – synonymum pro udržitelnost a ekologii

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ochrana životního prostředí, udržitelnost, ekologie, snižování emisí oxidu uhličitého, to jsou v současnosti neustále skloňovaná slova. Továrna Dr. Schutz® Group se jako chemický výrobce stará o ochranu životního prostředí již dlouhá léta.

Rozhodnutí vyrábět produkty s co nejmenším zatížením a emisemi padlo již v 90. letech minulého století, kdy byl zaveden systém environmentálního řízení podle tehdy nově zavedeného systému EMAS 14001. Dr. Schutz® Group tento systém zavedla jako první německý výrobce chemikálií a již v roce 1996 získala ekologický EU certifikát Öko-Audit-Zertifikat. Od té doby dochází neustále k optimalizaci produktů a výroby podle ekologických hledisek. Továrna sází na využívání udržitelných a obnovitelných zdrojů energie, jakož i na uzavřené cykly vody a energie, aby bylo v nejlepší možné míře chráněno životní prostředí. Značný důraz je kladen také na udržitelnost a krátké přepravní trasy našich výchozích produktů.

Ekologické systémy na ochranu podlah

Se speciálně vyvinutými systémy Dr. Schutz® pro zachování hodnoty a kvality jsou podlahové krytiny všeho druhu dlouhodobě a permanentně chráněny – ať už se jedná o starou krytinu, která potřebuje renovaci, nebo o novou, kterou je třeba vyladit do budoucna. Odolné polyuretanové ochranné laky výrazně zlepšují vzhled a prodlužují životnost podlahových krytin.

Systém Dr. Schutz® Boden Plus nabízí široký a ucelený sortiment laků pro trvalé preventivní ošetření nových podlahovin. Nabízí dlouhodobou ochranu všech elastických podlahovin (PVC, vinyl, LVT, linoleum, kaučuk), litých cementových, epoxidových a polyuretanových podlah. Uzavřené a neporušené povrchy a spoje zajišťují lepší hygienu a snižují nároky na běžné denní čištění. U systému Boden Plus odpadá každoroční základní čištění spojené s odstraňováním starých opotřebených ochranných nátěrů a jejich nová aplikace. Nátěry se stávají trvalou součástí povrchu podlahy, mají dlouhou životnost a je možné je snadno renovovat.

Přečtěte si:  Stylově a nadčasově, dubová podlaha ESCO KOLONIAL v rodinném domě v Plzni

Systém Dr. Schutz® floor remake umožňuje renovaci starých podlahovin bez nutnosti jejich stržení. Renovaci je možné provést buď transparentními polyuretanovými laky, a zachovat tak stávající vzhled, nebo je možné volit systém barevné renovace s různými kreativními technikami, a stávající podlahovinu tak změnit. Dr. Schutz® floor remake dokáže na povrchu stávající podlahy vytvořit atraktivní a moderní dezén. Renovovat je možné širokou škálu podlahovin pod heslem „Podlahy není nutné vyhodit, stačí je pouze obnovit“. Tím dojde k významné úspoře nejenom nákladů, ale také zdrojů, jako jsou plasty, energie a dlouhé přepravní cesty. Odpadá také tvorba velkého množství odpadu. V současné chvíli se díky systému Dr. Schutz® floor remake ušetří až 80 % vody po dobu 10 let životnosti nalakovaného povrchu. Každý rok se renovuje kolem pěti milionů m2 stávajících podlahovin, což zmenšuje zatížení odpady až o 20 tisíc tun.

Renovujte podlahoviny a snižujte emise CO2

Výměna podlahové krytiny má za následek vysoké emise oxidu uhličitého – CO2. Likvidace staré krytiny stejně jako dodavatelské řetězce, výroba a doprava té nové představují dlouhý proces, při kterém vzniká mnoho emisí. Pokud se stará podlahovina renovuje a vdechne se jí druhý život, odpadá jak její likvidace, tak instalace nové. V porovnání s výměnou ušetří renovace podlahové krytiny systémem floor remake více než 98 % emisí CO2.

Permanentní laky nezatěžují životní prostředí mikroplasty

Běžné podlahové polymerní nátěry nebo disperze se musí pravidelně, zpravidla jednou ročně, odstraňovat a obnovovat. Pokaždé, když je provedeno základní čištění podlahoviny a její nové ošetření, dostávají se spolu se znečištěnou vodou do koloběhu vody, a následně tak do řek a oceánů mikroplasty. Permanentní ochranné laky Dr. Schutz® chrání trvale. Tyto nátěry se nemusí pravidelně odstraňovat a obnovovat, takže se do odpadních vod nedostávají žádné mikroplasty, a je tak chráněno životní prostředí.

Přečtěte si:  Nová obvodová lišta Image - voděodolná a v mnoha barevných odstínech

Systémy Dr. Schutz® Group jsou a budou vyráběny s nejvyššími ohledy na ochranu životního prostředí a s maximálními ohledy na ochranu zdraví nás všech.

www.floorcolor.cz
www.dr-schutz.cz

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.