UPGRADE podlaháře pořádal Cech podlahářů ČR na zámku Valeč u Hrotovic

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hotel Zámek Valeč je krásný rozsáhlý komplex bývalého renesančního zámku doplněného o moderní dostavby s velkým sálem, ideálním pro konference a semináře, navíc s mnoha možnostmi relaxace a výbornou kuchyní. Právě zde se 7. listopadu 2019 sešlo více než 100 členů a partnerů Cechu podlahářů ČR na další ročník UPGRADE podlaháře. Nechyběly ani zástupkyně časopisu Podlahy Profi, mediálního partnera cechu, šéfredaktorka Jana Komárková a obchodní manažerka Markéta Kopecká, které spolu se všemi zúčastněnými vyslechly přednášky na téma (Ne)správná praxe topenářů a instalatérů versus zkušenosti podlahářů, Zapomeňte na topení – poznejte Heatflow a Jak nastartovat on-line marketing (GOOGLE, FACEBOOK, INSTAGRAM). Dlouhé diskuze ke každému z témat potvrdily, že byla správně vybraná a měla u posluchačů velký ohlas. Správně vybrané bylo i místo konání, které nabídlo příjemný odpočinkový večer po náročném dni v krásném prostředí zámku.

Zámek Valeč

Z původně renesančního zámku v roce 1953 udělalo zemědělské družstvo, jak to v té době chodilo, sklad zeleniny a stáje. Zdálo se, že tím je osud této historické stavby zpečetěn. O dvacet let později sice začal místní národní výbor s rekonstrukcí, ale ta byla zastavena v roce 1989. Roku 1991 byl zámek ve značně zdevastovaném stavu vrácen původním majitelům. Ti na jeho opravu neměli finanční prostředky, a proto se mnoho let snažili zámek prodat. Mezitím stavba dále chátrala. Naději na záchranu dostal zámek až v roce 2008, kdy jej koupil valečský patriot Ing. Bronislav Vala. O tři roky později začal s velkolepou a rozsáhlou rekonstrukcí zámku, přilehlého parku se dvěma rybníky a okolních historických budov (bývalých chlévů). Po dvou letech intenzívních oprav byl zámek 22. června 2013 slavnostně otevřen. Podařilo se tak zachránit stavbu s bohatou historií a vytvořit z ní rozsáhlý komplex s mnoha možnostmi využití pro pracovní akce i relaxaci.

Share.

About Author

Comments are closed.