Přírodní podlahovina Marmoleum

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cesta ke skutečně CO2 neutrálním budovám je lněná, nikoliv plastová. Podlahovina Marmoleum přispívá ke zdravému a udržitelnému vnitřnímu prostředí. Přírodní suroviny použité pro výrobu této krytiny jí zajišťují nezaměnitelné vlastnosti.

Marmoleum, přirozeně přírodní

Základní surovinou je lněný olej ze semínek lnu, který se míchá s borovicovou pryskyřicí získávanou z kontrolovaných lesních lokalit. Následně se přidává vápenec a dřevitá moučka, která pochází ze zbytků dřevin zpracovaných v dřevařském průmyslu. Poutavou barevnost získává Marmoleum z ekologicky šetrných pigmentů. Hotová směs surovin se lisuje na rubovou vrstvu jutové textilie vyrobené z vláken juty, jednoleté rychle obnovitelné rostliny.

Vyrobeno lidmi

Marmoleum, to nejsou pouze přírodní suroviny, ale také lidé, kteří se podílí na jeho vzniku. Lidé obstarávají přírodní suroviny, zajišťují jejich sklizeň, přepravu i zpracování. Umění výroby linolea se rozvíjí již více než 150 let. Forbo podpořilo tento vývoj vytvořením značky Marmoleum. Výroba krytiny Marmoleum je dovedností, které se nedá naučit na žádné škole. Ve skutečnosti existuje pouze hrstka lidí, kteří vědí, jak se tato podlahovina vyrábí.

Přírodní vítěz

Marmoleum je krytinou, která vás nadchne. Je přírodní, trvale udržitelná, odolná, vysoce kvalitní s inovativním designem. Povrchová úprava Topshield2, nanesená ihned při výrobě, zajistí, že Marmoleum je odolné vůči skvrnám, otěru i poškrábání. Snadno se udržuje a čistí i při delších intervalech a dlouho si uchová svůj vzhled. Marmoleum je skutečně přírodní podlahovinou, a tak neobsahuje ftaláty, změkčovadla nebo minerální olej. Pro svůj přírodní původ je také CO2 neutrální (od vzniku po expedici) bez nutnosti kompenzace emisí.

Přečtěte si:  Nové odstíny Rubio® Monocoat pro dřevěné krytiny Simply Wood a Inspiration Wood

Zdravá podlaha – zdravý interiér

Díky přírodním surovinám, zejména lněnému oleji, získává Marmoleum schopnost bránit růstu bakterií. Antibakteriální vlastnosti jsou neodmyslitelnou charakteristikou této krytiny a časem se nesnižují, takže poskytují klid a neustálou ochranu již v okamžiku instalace podlahoviny. Marmoleum je také schváleno pro alergiky, což dokazuje získání prestižního ocenění „Seal of Approval“ od Allergy UK. Při správném režimu údržby se nestane útočištěm alergenů ani roztočů. V kombinaci se snadnou údržbou je tak Marmoleum hygienickým řešením podlah.

Originál je jen jeden

Marmoleum má svůj nezaměnitelný vzhled. Neimituje žádné krytiny, je samo o sobě originálem. Nabízí více než 300 barev a odstínů, od mramorovaných přes lineární až k jednobarevným. Variabilitu poskytuje také při instalaci, kdy lze nechat vyniknout podlahu v celé ploše, kombinovat více dekorů pro tvorbu zón nebo vytvořit jedinečné podlahové obrazce. Marmoleum je dostupné jak v rolích, tak i dílcích a prknech.

www.marmoleum.cz

Share.

About Author

Comments are closed.