Fasádní nátěrové hmoty Zero

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V současné době není stále celoplošně ujednoceno pojmenování či značení fasádních nátěrových hmot dle skutečného obsahu pojiva, a to především silikonových pojiv. V návaznosti na tuto skutečnost se výrobci přiklánějí k využití zatím jediné funkční a jasné normy, a to francouzské FD T30-808 FD. Zjednodušeně řečeno tato norma stanoví, že výrobek, který ji splňuje, obsahuje minimálně 50 % silikonové pryskyřice z celkového obsahu pojiva.

V ZERO sortimentu je takto certifikovaným výrobkem dle této normy ZERO Siliconit RenoTec. Jedná se o fasádní barvu s obsahem silikonového pojiva více než 50 % z celkového obsahu pojiva. Je vysoce odolná povětrnostním vlivům a agresivnímu chemickému prostředí měst. Velmi dobrá paropropustnost a nenasákavost udržuje fasádu v kondici po dlouhá léta. Důležitým faktorem je obsah biocidních aktivních látek proti tvorbě řas, hub a plísní. Snadná údržba je dána vysokým obsahem silikonu a nenasákavostí. Proto se špína a prach snadno omyjí deštěm. Samozřejmostí je tónování v odstínech dle přání. Materiál lze nanášet nátěrem, válečkováním či airless nástřikem.

Pro stále častější požadavek „stařeného“ vzhledu fasády – ať již na nových domech, či opravených historických fasádách – lze využít fasádní lazuru Deco-Sil Lasur. Určena je na minerální podklady, jako jsou např. klasické omítky, původní nebo nové minerální nátěrové hmoty. Jako podkladní nátěr je určena fasádní minerální hydrofobizovaná barva ZERO Fassaden Silikatfarbe v požadovaném kontrastním odstínu. Lazuru lze aplikovat a upravovat jak pomocí štětky či válečku, tak i houby.

Přečtěte si:  Celoplošný potisk fasády. Grafické vzory na přístavbě ZŠ v Lipencích

www.zerobarvy.cz

Share.

About Author

Comments are closed.