LAZUROL – kompletní systém na ochranu dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kdo chce mít fasádu v severském stylu, výrazně barevnou nebo chce nechat zazářit kresbu dřeva a podtrhnout jeho eleganci lazurou či jen transparentním lakem, má na vybranou v galerii balshop.cz. Najde v ní kompletní systém na ochranu dřeva, LAZUROL. Technologické i estetické požadavky na barvu splní veškerá očekávání.

Jak na to

První kroky musí být provedeny stejně, ať už vyberete jako vrchní ochrannou vrstvu lak či email. Zaručený postup, který pro vás připravili specialisté na úpravu dřeva v několika snadných krocích.

  1. Prvním krokem je pochopitelně povrchová úprava dřeva. Ta je nezanedbatelnou součástí péče, je důležité věnovat jí čas a poctivou práci s bruskou. S přípravou dřeva před napouštěním a lazurováním souvisí tedy kvalitní vybroušení povrchu do hladka, vymytí pryskyřice ze suků a prasklin BALTECH NITROŘEDIDLEM C 6000 nebo BALTECH ACETONEM.
  2. Krok dva je účinná fungicidní a biocidní ochrana proti dřevokaznému hmyzu, dřevokazným a dřevozabarvujícím houbám a hnilobě. Napuštění suchého, čistého a zbroušeného dřeva násobně prodlouží jeho životnost, odolnost. Sjednotí nasákavost přírodního materiálu, zvýší přilnavost dalších nátěrů k podkladu, chrání proti bobtnání a zamodrání dřeva. K tomuto účelu byl speciálně vyvinut LAZUROL IMPREGNAČNÍ ZÁKLAD S1033. Jeho aplikace na podklad je vhodná máčením celých dílců, stříkáním nebo klasicky válečkem či štětcem BALTOOL, impregnace se neředí. Tento impregnační základ je vhodný pod olejové, syntetické i vodou ředitelné barvy. Podmínkou aplikace je vlhkost dřeva maximálně 12 % a okolní teplota 10 až 25 °C, biocidní účinek začíná ihned po zaschnutí nátěru (24 hod.). Vydatnost napouštědla je až 10 m²/l.
  3. Krok tři LAZUROVACÍ LAK s obsahem vzácného oleje a vosku, syntetický LAZUROL TOPDECOR. Tento hedvábně polomatný ochranný lak vytvoří na podkladu stále pružnou, nepraskavou tenkou a vysoce voděodolnou vrstvu.
    a) Lazura TOPDECOR má vynikající kvalitu, její použití garantuje pětiletou záruku ochrany podkladu.
    b) Silný UV filtr chrání pojivo laku i dřevěný podklad před degradací slunečním zářením.
    c) LAZUROL TOPDECOR má vychytané zasychání, budete mít dostatek času při aplikaci i na dlouhé dílce obkladů, snadné napojování nátěrového filmu, bez viditelných přesahů.
    d) Vyberte si z 1000 odstínů, tónuje se ve všech prodejnách BARVY A LAKY DROGERIE.
    e) Skvělé aplikační vlastnosti zajistí rychlou a pohodlnou práci s materiálem, ředění ředidlem BALTECH S 6006.
    f) Doporučujeme použít lazurovací štětce BALTOOL, aplikace ve dvou vrstvách s technologickou pauzou minimálně 24 hodin.
    g) Vydatnost až 15 m²/l.
Přečtěte si:  Laky, lazury a barvy na povrchovou úpravu dřeva od tradičního německého výrobce Mipa

Další možnosti, jak a čím ošetřit povrch dřevěné fasády

  • Vysoce lesklý a dekorativní, UV stabilní LAZUROL LODNÍ LAK. Vyznačuje se extrémní odolností vlhku.
  • Na podbití je výhodný tixotropní, aplikačně velice příznivý a vysoce odolný lazurovací lak LAZUROL GOLD.
  • Když chcete krycí a lesklý povrch, vyberte syntetický LAZUROL OKNOBAL EMAIL. Je trvale pružný, nepraská, je vhodný nejen na obložení a podhledy, ale i na okenní rámy. Vyznačuje se výbornými mechanickými vlastnostmi, vysokou kryvostí a odolností UV záření, výbornou plasticitou, velmi rychlým zasycháním a vysokým leskem. Email se dobře roztírá, při aplikaci netvoří závěsy a má vynikající slévatelnost. Bílý odstín se vyznačuje vysokou stabilní bělostí.
  • Vodou ředitelný skvělý univerzál na dřevo i kov – DENAS UNIVERZÁL je nezničitelný, má skvělé aplikační vlastnosti, vytvoří na podkladu vysoce mechanicky odolnou ochrannou vrstvu.

Využít můžete odbornou poradnu na telefonním čísle 721 108 877, která funguje už 25 let.

 

www.balshop.cz

Share.

About Author

Comments are closed.