Jak renovovat fasády systémem Pullex

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Díky léty prověřenému renovačnímu systému ADLER Pullex vypadají zešedlá a zvětralá dřevěná obložení, balkony nebo přístřešky jako nové. A to vše jen v několika krocích.

Jak postupovat

  1. VÝBĚR BAREVNÉHO ODSTÍNU
    Vyberte požadovaný barevný odstín, jaký má mít objekt po renovaci. Výběr usnadní barevné vzorníky ADLER. Pokud vhodný odstín nenajdete ve standardních odstínech, použijte vzorník ADLER Stylewood s míchanými barevnými odstíny. Vzorník standardních odstínů i vzorník ADLER Stylewood si můžete zapůjčit nebo zakoupit u svého partnerského prodejce ADLER. Prodejce poté vybraný odstín namíchá na objednávku. Než začnete natírat, musíte otestovat podklad.
  2. KARTÁČOVÁNÍ
    Kartáčuje se mosazným drátěným kartáčem, a to vždy po směru vláken dřeva. Kdo si chce namáhavé ruční kartáčování ušetřit, sáhne především u velkých ploch po profesionálním kartáčovacím stroji. Následně srazte hrany brusným papírem o zrnitosti P 80. Také silně zvětralá a vodorovná prkna byste měli vybrousit. Poté povrch důkladně očistěte od prachu a nečistot.
  3. NÁTĚR PULLEX RENOVIER-GRUNG
    Nyní můžete štětcem nanést renovační základní nátěr Pullex Renovier-Grund.
  4. VRCHNÍ NÁTĚR PULLEX TOP-LASUR
    Po předepsané době schnutí lze provést první vrchní nátěr produktem Pullex Top-Lasur v požadovaném barevném odstínu. I v tomto případě byste měli natírat prkno po prknu a na závěr proveďte ještě jednou tah štětcem od začátku na konec prkna. Takto zabráníte viditelným tahům. Po
    dostatečném zaschnutí lze provést druhý vrchní nátěr některou z lazur Pullex.

Tip pro kartáčování: Proveďte zkoušku nehtem, abyste viděli, zda má podklad pro nový nátěr potřebnou nosnost. Čím jsou škrábance hlubší, tím silněji byste měli dřevo okartáčovat.

Tip pro nátěr s PULLEX RENOVIER-GRUNG: Dbejte na to, abyste dosáhli pěkného, rovnoměrného nánosu. Výsledný povrch má vypadat jako jednotně nabarvený, avšak nátěr nemá být úplně krycí. Viditelných míst překrývání tahů se snadno vyvarujete tak, že budete natírat prkno po prknu. Silně savé dřevěné konstrukční díly mohou být do maximálně půl hodiny podruhé natřeny „mokrým na mokrý“.


www.lakyadler.cz

Přečtěte si:  KEIM Lignosil®-Verano - silikátová lazurní barva na dřevo
Share.

About Author

Comments are closed.