Modulární systém určený pro instalační řešení odolné proti vlhkosti

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Díky technologii MT má společnost UZIN k dispozici širokou škálu modulárních systémů, které umožňují instalovat podlahovou krytinu na vlhké podklady.

Systém MT představuje další ze způsobů, jak se vypořádat se zbytkovou vlhkostí v podkladech. Místo jejího uzavření zaručují výrobky systému MT prostupnost vlhkosti, která je nijak neovlivní. Vzhledem k tomu, že není nutná uzávěra vlhkosti, nejsou nutné ani související pracovní kroky, a podlahovou krytinu tak lze pokládat časově i finančně úsporně. Odpadá také náročné broušení základních nátěrů z reakčních pryskyřic. K tomu všemu má systém UZIN MT Classic ve srovnání s klasickou uzávěrou na bázi PU nebo epoxidových pryskyřic nižší uhlíkovou stopu.


Výhody systému MT

  • Efektivní – nové, ekonomicky výhodné řešení díky inovativnímu systémovému prvku.
  • Stoprocentní tolerance vůči alkalické vlhkosti – pro 100% jistotu při aplikaci.
  • Časově úsporný – použití technologie UZIN MT snižuje počet pracovních úkonů.
  • Ergonomický – přenášení, rozmetání a zametání písku je minulostí. Při použití technologie UZIN MT Technology není nutné žádné broušení.
  • Šetrnější ke zdrojům – ve srovnání s klasickým bariérovým systémem na bázi PU nebo epoxidové pryskyřice.
  • Vstřícný k podlahářům – není nutné povinné školení k používání výrobků PUR stejně tak jako další výhody.

Více informací: https://cz.uzin.com/moisture-tolerant-technology-1


Byty v Červeném Kostelci

Příklad využití představuje menší realizace chráněných bytů v Červeném Kostelci. Jednalo se
o novostavbu, kde bylo potřeba co nejrychleji a za rozumné peníze položit krytinu na podklad se
zbytkovou vlhkostí, která časem pravděpodobně odvětrá.

Cílem bylo nalepit vinylové dílce na nový cementový potěr se zbytkovou vlhkostí 3,3 CM změřených vlhkoměrem. MT systém nabídl rychlou a efektivní cestu, jak pokládku provést. Nejprve byl cementový podklad ošetřen penetrací UZIN PE 360 PLUS. Opravná hmota UZIN NC 182 nebyla potřeba, protože podklad je nový a rovný.

Napenetrovaný podklad byl následně vystěrkován cementovou hmotou odolnou proti vlhkosti UZIN NC 161, která je vhodná na všechny stavebně obvyklé podklady v tloušťkách od 3 do 20 mm.

Finální lepení vinylových dílců bylo provedeno lepidlem UZIN KE 25, disperzním lepidlem odolným vlhkosti pro všechny podlahové krytiny, které jsou odolné vlhkosti a alkalické vlhkosti.

Lepení vinylových dílců lepidlem UZIN KE 25.

Systém UZIN MT představuje jednu z dalších možností, jak se vypořádat se zbytkovou vlhkostí v podkladu. V portfoliu systémů UZIN pro uzávěru vlhkosti tak přidává další z alternativ, která může vyřešit specifické podmínky na stavbě.

Finální povrch, nalepené vinylové dílce.

Více informací na: www.uzin.cz

Share.

About Author

Comments are closed.