MIPA MINERAL PLUS – zdravé barvy pro interiéry

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kvalita barvy díky jejímu složení ovlivňuje vnitřní klima místnosti, kde trávíme nejvíce času, a proto je důležité zvolit její vhodný typ.

Prémiová hybrid-silikátová barva MIPA MINERAL PLUS je ekologická a považuje se za zdravou volbu pro interiérové použití. Je bez obsahu konzervantů, změkčovadel a biocidů a díky svému složení je vhodná pro místnosti, které užívají osoby se zvýšenou citlivostí a možnou alergickou reakcí na přítomnost chemických látek. Její další výhodou je, že díky zásadité minerální povaze nátěru snižuje riziko napadení stěn plísní a vytváří zdravější a hygieničtější prostředí uvnitř domu.

Barva MIPA MINERAL PLUS je určena k nátěrům stěn a stropů, a to díky vlastnostem, jako jsou:

  • omyvatelnost a odolnost oděru za vlhka (třída 1)
  • vysoká bělost a matný vzhled
  • snížené riziko alergických reakcí a šetrnost k lidskému zdraví
  • odolnost proti plísním
  • vysoká paropropustnost splňující požadavky třídy V1.

Je vhodná pro výmalbu v komerčních prostorech, jako jsou např. kanceláře, konferenční místnosti, hotely a ubytovací prostory, dále veřejných budov, škol, školek, nemocnic a v neposlední řadě v rodinné výstavbě, např. v dětských pokojích, ložnicích, koupelnách atd. Vzhledem k silikátovému charakteru je vhodná i k výmalbě památkových objektů; vhodná je i na sanační omítky.

Barva MIPA MINERAL PLUS je zářivě bílá, nebo ji lze tónovat v jemných pastelových odstínech (báze 1 nebo 2) v programu ProMix do více než 22 tisíc barev podle vzorkovníků NCS, RAL, Eurotrend nebo Mistral, MIPA a řady dalších.

Barva má díky velmi dobré krycí schopnosti spotřebu cca 7 m2/l v jedné vrstvě podle savosti, struktury podkladu a aplikační techniky. Lze ji aplikovat štětkou, válečkem a stříkací technikou airless. Barvu můžete zakoupit v balení 10 l a 5 l. Bílá bude i v akčním cenově zvýhodněném balení 15 l.

I když jsou silikátové barvy vysoce kvalitní a mají mnoho výhod, je důležité věnovat pozornost správné aplikaci a přípravě podkladu, abyste dosáhli optimálního výsledku. Vhodným podkladem jsou veškeré minerální podklady, jako jsou vápenné a vápenocementové omítky, sanační omítky, betonové panely a monolity nebo soudržné původní vápenné a silikátové nátěry.

V případě aplikace na neminerální hladké podklady, jako jsou sádrokartonové desky nebo podklad s obsahem sádry (sádrovápenný, sádrový tmel apod.) nebo starší nátěry disperzní barvou, je nutné použít jako základní nátěr Mipa Kontaktgrund. Jde o bílou jemně plněnou základní barvu s vysokou krycí schopností pro interiéry a exteriéry.

Vyniká vysokou přilnavostí k minerálním i neminerálním povrchům (staré nátěry disperzní barvou a podobně) a je vysoce paropropustná (Sd hodnota třída 1). Aplikuje se štětkou, válečkem a stříkací technikou airless (vyjmout filtr). Spotřeba Mipa Kontaktgrund je 5 m2/l v jedné vrstvě podle savosti, struktury podkladu a aplikační techniky. Lze ji zakoupit v baleních 5 l a 15 l.

Doporučený nátěrový systém a postup

U extrémně savých a sprašujících podkladů se provede základní penetrační nátěr přípravkem Mipa Silikatverdünner (vodní sklo) naředěným vodou v poměru 1 : 1.

U méně savých stejnorodých podkladů a původních nátěrů silikátovou nebo disperzní barvou se provede základní nátěr barvou Mipa Kontaktgrund. Po zaschnutí základního nátěru – nejdříve po 8 hodinách – se nanesou 1–2 vrstvy barvy Mipa Mineral Plus zředěné 0 až 5 % vody.

Mezi nátěry dodržujte minimální čas schnutí 6 hodin. Každá ucelená plocha se natírá souvisle a bez přerušení od jednoho okraje ke druhému („mokré do mokrého“). U barevných odstínů neprovádějte lokální opravy. Před nanášením silikátových nátěrů je nutné zakrýt všechny skleněné, keramické a lakované povrchy, přírodní kameny, kovové a dřevěné rámy oken, dveří apod. V průběhu aplikace a schnutí je potřeba zajistit větrání.

www.mistral-paints.cz

Share.

About Author

Comments are closed.