Pullex Bodenöl – údržba a renovace dřevěných teras

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Slunce, vítr a vlhkost – těmto povětrnostním vlivům je každý den vystavena dřevěná terasa, podlaha balkonu nebo dřevěný chodníček v zahradě. To může vést až k nepěkným trhlinám, vymývání barvy dřeva, růstu řas a k šednutí. Proto je nutné každé dřevo použité na terasách, a to i exotické jako bangkirai nebo massaranduba, pravidelně ošetřovat speciálním olejem, například olejem na terasové podlahy ADLER Pullex Bodenöl.

Již při výběru dřeva pro terasu nebo do zahrady byste se měli zaměřit na dlouhou životnost tohoto materiálu. Pro dřevěnou terasu je vhodné modřínové dřevo, ale také exotická dřeva bangkirai nebo massaranduba. U všech teras je důležitá pravidelná údržba vhodným olejem na dřevo, například olejem na terasy ADLER Pullex Bodenöl.


  • Při první aplikaci na nové, neošetřené dřevo proveďte 2x tenký nátěr terasovým olejem Pullex Bodenöl.
  • U neporušených dřevěných teras doporučujeme provádět údržbu každý rok.
  • Při renovaci zvětralého dřeva terasy je nutné nejprve dřevo očistit a odšedit produktem ADLER Clean-Multi-Refresher, po němž bude následovat olejování dřeva vhodným olejem na terasy ve dvou vrstvách.

Postup renovace dřevěné terasy

Krok 1: Je-li to zapotřebí, odstraňte zašednutí
Pokud je dřevěná terasová podlaha již na několikamístech zašedlá, pro pěkný výsledek je nutné dřevo nejdříve odšedit a očistit přípravkem na čištění a odšedění teras ADLER Clean-Multi-Refresher.

Pro snížení nasákavosti celou plochu namočte a poté na ni nanášejte štětcem nebo kartáčem čistič a odšeďovač ADLER Clean-Multi-Refresher. Po 10 až 20 minutách působení dřevo terasy omyjte pomocí kartáče a velkého množství vody.

Přečtěte si:  Čištění venkovní dřevěné terasy se strojem a materiály Bona

Krok 2: Suchý, čistý a nosný podklad
Po odstranění šedých míst ponechte dřevo několik dnů schnout. I v případě, že nebylo nutné ho očistit a odšedit, musí být pro aplikaci oleje na dřevo podlaha čistá, suchá a povrch nosný. Dřevo bohaté na pryskyřici pečlivě přebruste smirkovým papírem o zrnitosti P 120 a očistěte ředidlem Nitroverdünnung. Odstraňte také případná hrubá vlákna a úlomky dřeva. Čím čistší a dokonalejší bude dřevo před aplikací oleje, tím krásnější a rovnoměrnější bude i výsledný vzhled.

Krok 3: Olejování dřeva s Pullex Bodenöl
Následuje nános oleje na dřevo – tedy ošetření olejem na terasy ADLER Pullex Bodenöl. Tento speciální olej nanášejte štětcem rovnoměrně a bez přebytku na celou plochu. U velkých dřevěných teras práci usnadní široký kartáč s násadou. Po 12 hodinách sušení proveďte druhý nátěr. Tak docílíte optimálního výsledku. Důležitá poznámka: Nanášejte ve velmi tenké vrstvě!

Pro veškeré dřevěné prvky platí jedno pravidlo: Následnou údržbu provádějte vždy včas a pravidelně! Vyhnete se tak namáhavé renovaci.

www.lakyadler.cz

Share.

About Author

Comments are closed.