Kermi – sprchový kout, koupelnový radiátor a větrací jednotka od stejného výrobce a dodavatele

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Společnost Kermi s.r.o. rozšířila své působení na trhu. Vedle vytápěcí a sanitární techniky se v letošním roce aktivně prezentuje v oblasti ventilační techniky, v níž se mateřská společnost Kermi GmbH pohybuje již od roku 2015. Systémy x-net (plošné vytápění & chlazení) a therm-x2 (otopná tělesa) nyní doplňuje systém x-well (větrání obytných místností) rozšiřující produktové portfolio o nové produkty centrálních a decentrálních větracích rekuperačních jednotek.

Dodává se sériově s mechanismem Soft-Open a Soft-Close.

Povrch profilů – černá soft RAL 9005.

K dostání je široká nabídka různých typů madel a barevných
provedení. Na úvodní fotografii je použit typ madla PASA.

NICA®. Prostorově úsporné provedení s posuvnými dveřmi

Dvoudílný sprchový kout Nica se spolehlivým dovíráním se sériově dodávaným mechanismem Soft-Open a Soft-Close nabízí rohový bezbariérový vstup s posuvnými dveřmi. Překvapí velká svoboda vstupu a skleněná transparentní boční stěna se speciálním dovíracím těsněním. Uspokojivou těsnost zajišťuje vodorovná těsnicí lišta s okapničkou. Pro zvýšení těsnosti je možno namontovat nízkou prahovou lištu. Pro snadnější čištění lze křídlo dveří ve spodní části odklonit dovnitř. Sprchový kout představuje záruku spolehlivosti výrobku podle norem DIN EN 14428 (CE) a PPP 53005 (TÜV/GS) a vztahuje se na něj 20letá záruka na dokoupení náhradních dílů i po ukončení výroby typové řady.

Kermi X-WELL F150. Centrální větrací jednotka pro obytné i komerční budovy

Společnost Kermi vyvinula centrální větrací jednotku x-well F150 pro obytné plochy do přibližně 105 m². Je obzvláště účinná, prostorově úsporná a flexibilní, hodí se do komerčních i soukromých obytných budov. Díky extrémně ploché konstrukci menší než 20 cm lze větrací jednotku snadno instalovat v předstěně nebo v zavěšených stropech. Odtud mohou být vzduchová potrubí do místností provedena všemi běžnými potrubními systémy. S nízkou hladinou akustického výkonu 38 dB pracuje větrací jednotka x-well F150 velmi tiše a vykazuje vysoké hodnoty, pokud jde o rekuperaci (87 %/třída energetické účinnosti A*) a elektrickou účinnost (0,227 Wh/m³).

Přečtěte si:  Sériově namísto paralelně. Kermi nabízí chytrá tepelná řešení

CASTEO®. Dokonalá kombinace elegantního stylu a tepelného komfortu

Charakteristickým znakem designového koupelnového radiátoru Casteo je jeho výrazný rámový vzhled s dostatečně velkými prostory mezi otopnými plochými trubkami. Ty umožňují ideální zavěšení a sušení ručníků, rychlé a jednoduché čistění.

Elektrické radiátory se stávají čím dál oblíbenější variantou způsobu vytápění v domácnostech. Jejich výhodou je nejen praktické využití v přechodné roční době, ale také možnost využívání solární energie prostřednictvím fotovoltaických panelů. Jejich instalace je nenáročná a pomocí regulátorů s/bez LCD displeje lze rychle docílit požadované pokojové teploty.

Designový radiátor Casteo-E je k dostání buďto jako přídavné elektrické vytápění, nebo jako varianta pro výhradně elektrický provoz, nezávislý na otopné soustavě a jejím uvedení do provozu. Své uplatnění nachází především za účelem rychlého ohřátí např. koupelny v ranních hodinách nebo potřeby krátkodobé příjemné teploty v obývacím pokoji při chladných podzimních večerech.

Sedí na milimetr přesně: rozteč modelu Casteo-D se přesně
shoduje s roztečí DIN radiátorů, jejichž výměna za moderní stylová
otopná tělesa je tak možná bez zbytečných a nákladných prací,
rychle a jednoduše.

CASTEO-D: dokonalé rekonstrukční řešení

Bez ohledu na stavební situaci připojení radiátoru – existující trubky a připojení není zapotřebí nahrazovat. Rozměry připojení modelu Casteo-D se přesně shodují s roztečí zastaralých a technicky překonaných DIN radiátorů. To umožňuje rychlou a čistou výměnu odborníkem – bez zednických či malířských prací. Pouze stará šroubení se musejí povolit a spojit s novými radiátory. Pro radiátory, jejichž rozměry připojení jsou mimo DIN rozměry, je k dispozici široký výběr adaptérů. Termostatická hlavice se u Casteo- D nachází v uživatelsky příjemné výšce.

Přečtěte si:  Výrobky Kermi - více prostoru pro malé koupelny s koupelnovým radiátorem Geneo a Quadris a sprchovým koutem Raya

X-LINK PLUS: připojovací sada pro podlahové vytápění

Speciální postavení při vytápění koupelny zaujímá připojovací sada x-link plus. Jedná se o dokonalé spojení otopného tělesa s podlahovým vytápěním přes jeden existující otopný kruh, přičemž možnost oddělené regulace radiátoru a podlahového vytápění zůstává zachována. Pomocí této sady je tak možné koupelnu dovybavit podlahovým vytápěním bez náročných stavebních prací, neboť podlahové vytápění je připojeno na již existující otopný kruh koupelnového radiátoru – tímto způsobem není zapotřebí přídavný otopný kruh ani elektrické připojení.

www.kermi.cz

Share.

About Author

Comments are closed.