Nová kolekce zátěžových krytin Gerflor Taralay Impression 2023

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vinylové podlahy Taralay Impression patří ke špičkovým zátěžovým heterogenním krytinám společnosti Gerflor. V roce 2023 firma přichází s novou kolekcí, která uspokojí ta nejnáročnější přání koncových zákazníků i architektů.

Heterogenní podlahy Gerflor Taralay Impression jsou k dispozici v akustickém a kompaktním provedení bez pěnové podložky. Jejich základní předností je všestrannost a široká nabídka různých dekorů. Materiál je víceúčelový, takže jej lze použít v oblasti zdravotnictví a školství, ale i ve veřejných prostorách a obchodech. Všude tam jejich majitelé a provozovatelé ocení 96 atraktivních dekorů, vysokou odolnost, snadnou údržbu, špičkovou akustiku a ochranu zdraví a životního prostředí.

Jako u všech řad vinylových podlah Gerflor je i tady v centru pozornosti design

Nová kolekce Taralay Impression byla oceněna v rámci soutěže International Design Awards. Při výrobě se používá technika digitálního tisku, takže vzory působí věrohodně s minimálním opakováním. Jednotlivé dekory jsou koncipovány jako mix&match, takže na sebe barevně navazují a architekt může prostor opticky dělit, aniž by tím opustil jednotný barevný koncept. Rovněž se používají kombinace zdánlivě nesourodých textur, jako je grafika a dřevo, cement a textil a podobně, avšak ve výsledku vznikají atraktivní „fusion“ dekory, které působí moderně a nejsou jen prvoplánovými imitacemi původních motivů.

Ani letos Gerflor nezapomněl na svou silnou stránku – technické inovace

Kromě patentované povrchové úpravy Protecsol2, která odolá i agresivním chemikáliím, jako jsou dezinfekce a alkalické saponáty apod., přišel Gerflor s novou verzí určenou pro tzv. volnou pokládku bez nutnosti celoplošného lepení. Tuto variantu pojmenoval příznačně HOP a je podobně jako klasické lepené provedení dostupná v kompaktní variantě (maximálně odolné vůči otlakům) i v akustické variantě s 19dB kročejovým útlumem.

Přečtěte si:  Vinylové podlahoviny Floorify – tenké, pevné a stabilní

Taralay Impression HOP je určen především pro rychlou pokládku i na původní podklad, jako je stávající vinyl, linoleum, litá podlaha, dlažba apod. Podmínkou je, že podklad musí být pevný, tvrdý a rovný jak plošně (tolerance 5 mm v rámci 2m latě) i lokálně (např. u dlažby jsou povoleny spáry do šířky 4 mm a hloubky 1 mm). Role se k podkladu fixují speciálními fixačními páskami širokými 10 cm pouze ve spojích jednotlivých rolí, aby bylo možné spoje tepelně svařit, a vytvořit tak pevný a voděodolný spoj, který je pro komerční zátěž nezbytný. To investoři ocení zejména tam, kde je potřeba velmi rychle prostory zrekonstruovat, s minimálním omezením provozu, bez mokrých a prašných procesů a s co nejmenšími náklady spojenými s přípravou podkladu. Rovněž je to řešení vhodné pro komerční prostory, kde je zákazník v nájmu a je nucen v případě opuštění prostor vrátit podlahu do původního stavu.

Třetím pilířem nové kolekce je ochrana životního prostředí

Podlahy Taralay Impression jsou 100% recyklovatelné. Zejména varianta HOP nabízí zcela nové možnosti v oblasti cirkulární ekonomiky. Kromě toho, že v samotné konstrukci je již obsažena vrstva z recyklátu, díky volné pokládce je možné krytinu, až doslouží, strhnout bez toho, aby byla znečištěna lepidly, kousky podkladu (např. samonivelační stěrka) apod. Takto „čistá“ surovina výhledově umožňuje mnohem jednodušší, levnější a širší možnosti následné recyklace.

www.gerflor.cz

Share.

About Author

Comments are closed.