ETERNAL – speciální nátěr na beton

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Český výrobce nátěrových hmot AUSTIS a.s. má ve svém portfoliu hmoty vhodné pro každý betonový povrch. Novinkou jsou speciální nátěry, které zajistí výjimečný vzhled a dlouhodobou ochranu betonových ploch.

ETERNAL mořidlo na beton

Na betonové podklady pohledové i zatížené pocházením či pojížděním je určena speciální jednosložková vodou ředitelná nátěrová hmota ETERNAL mořidlo na beton. Oživuje a sjednocuje vzhled a zabarvení betonu, potlačuje skvrny, omezuje tvorbu výkvětů. Výsledný matný nátěr zachovává strukturu povrchu podkladu, je paropropustný, má velmi dobrou odolnost UV záření a povětrnosti i chemickou odolnost. Výrobek je určen k venkovní i vnitřní povrchové úpravě betonových ploch, betonových dlaždic, betonové zámkové dlažby v garážích a na venkovních parkovacích plochách i betonových podlah. Lze jej použít také např. na pískovec a další podklady. Vyrábí se bezbarvý a v odstínech písková, červená, šedá a antracit. V tónovacích centrech AUSTIS lze výrobek tónovat do vybraných odstínů RAL.

ETERNAL lak na beton

Tento produkt vybočuje z hlavního proudu společnosti AUSTIS a.s., která je zaměřena na výrobu vodou ředitelných nátěrových hmot. Jedná se o vysokosušinový jednosložkový lak, který se vyznačuje hlubokým průnikem do betonu a jiných minerálních podkladů, excelentní chemickou odolností, tepelnou odolností (např. při sváření, broušení), odolností poškrábání a rychlým zasycháním. ETERNAL lak na beton vytváří síťováním se vzdušnou vlhkostí hydrofobní lesklý, tvrdý film s protiskluznými vlastnostmi, nízkou špinivostí a snadnou údržbou. Je určen k tenkovrstvým nátěrům minerálních podkladů, jako jsou zejména leštěné i neleštěné betonové podlahy ve sklepech, garážích, dílnách, prodejnách, skladištích, výstavních prostorách, dále na mramorové podklady, betonové a kamenné dlaždice, betonové obklady, obklady z přírodního kamene apod. Je vhodný i pro nátěry podlah a stěn exkluzivních interiérů a kanceláří.

Přečtěte si:  Interiérové barvy Eternal se speciálními vlastnostmi

Díky své odolnosti vodě a saponátům se skvěle hodí pro nátěry ploch industriálních koupelen, sprchových koutů a částí kuchyní. Díky jeho mechanické a chemické odolnosti jej lze použít i na extrémně namáhaná místa, jako jsou betonové podlahy samoobslužných myček aut, kde betonové díly trpí působením silně koncentrovaných čisticích prostředků. ETERNAL lak na beton má protiskluzné vlastnosti, pokud by ale byl vyšší požadavek na zajištění bezpečnosti proti uklouznutí, je možné jej naplnit jemným syntetickým granulátem, který se v laku rovnoměrně rozptýlí a vytvoří dokonalý protiskluzný povrch. ETERNAL lak na beton je možné použít i na epoxidové nátěry, např. pro zvýšení chemické odolnosti a odolnosti UV záření. Vyrábí se v bezbarvém transparentním provedení a v kryvé variantě v odstínu RAL 7038. Na hladkých podkladech se vyznačuje velmi malou spotřebou.

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.