Je to formát! Velkoformátové obklady a dlažby jsou stále populárnější

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Popularita velkoformátových obkladů a dlažeb stále roste. V zahraničních interiérech se s menšími formáty setkáme již jen zřídka a tento trend proniká i do českých koupelen.

Obliba velkých formátů je dána především dvěma zásadními výhodami, které mohou poskytnout. V první řadě jde o prostor. Pouze na dlaždicích větších rozměrů totiž může vyniknout krása struktur dřeva, kamene, betonu či mramoru, které z hlediska designu patří mezi ty nejžádanější. Zároveň najdou své uplatnění v prostoru jakékoliv velikosti. Velkoformátové dlaždice vždy tvoří dominantní prvek interiéru, který přitahuje pozornost a dodává místu noblesní vzhled. V menších koupelnách navíc prostor opticky sjednotí a zvětší, jsou tedy mnohem lepší volbou než malé kachličky.

Druhou neméně zásadní výhodou je jejich praktičnost. Nejenže se svým vzhledem dokonale vyrovnají přírodním materiálům, avšak bez rizika ztráty životnosti, jako tomu může být například u dřeva, nebo náročnosti a složitosti čištění jako v případě přírodního mramoru. Vzhledem k jejich velikosti vzniká v prostoru i poměrně málo spár, ve kterých by se mohly usazovat nečistoty, a snadno se tak udržují. Vysoká bývá též odolnost velkoformátových obkladů a dlažeb. I díky tomu se skvěle hodí i do namáhaných komerčních prostor.

Nabídka rozměrů je rozmanitá a stejně tak široká je i škála barevných dezénů, ze kterých lze vybírat. Luxusní imitaci mramoru a velké rozměry dlažby 120 x 120 cm a 60 x 120 cm, kterou lze použít i jako obklad, nabízí například série ATLANTIDA, již má ve své nabídce značka SAPHO.

Přečtěte si:  Jak se mění fara v hostinec. Průnik starého s novým na velkoformátové keramické dlažbě

www.sapho.cz

Share.

About Author

Comments are closed.