WORKCAMP PARQUET Maďarsko 2023, nejen tradiční výroba a pokládka parket

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Parketáře na letošním WORKCAMP PARQUETu v Biskupském paláci v Györu (1.–9. září) čeká tradiční výroba a pokládka replik zámeckých parket, ale také bohatý vzdělávací a kulturní doprovodný program. Semináře, přednášky, workshopy, virtuální prohlídka kartouzy, live streamy, denní reportáže, ale také poznávání maďarské kuchyně. Vždy klademe důraz nejen na odbornost jednotlivých přednášejících, ale také znalost specifik realizace dřevěných podlahovin v různých zemích, tradiční technologie a ruční nářadí.

Semináře  a přednášky

  1. Typy povrchových úprav dřevěných podlah
    dr. Csilla Csiha, Univerzita Sopron (HU). Profesorka
    Csiha nás seznámí s různými povrchovými úpravami, např. včelím voskem, olejem apod., vhodnými pro dřevěné podlahy, nábytek a bio materiály.
  2. Druhy, vlastnosti a výroba dřevěných podlah
    Impre Papp a Péter Szeles, ÉMI – institut inženýrů dřevařského průmyslu (HU). Obsahem přednášky je rozčlenění, vlastnosti a proces výroby dřevěných podlah v Maďarsku.
  3. Ochrana dřeva proti houbám
    Rezső Babos, Pannon Protect (HU). Tato firma se specializuje na ochranu dřevěných konstrukcí včetně podlah v exteriérech, což bude i tématem jejich přednášky.
  4. Historie dřevěných podlah v Rakousku
    Martin Kranl, Wiener Parkett KG (AT), soudní znalec v oboru dřevěných podlah, mediátor, restaurátor parket a mistr podlahář.
  5. Co se děje pod podlahou – rošty, podsypy a podobné tajnosti
    Ing. Marek Polášek, Ph.D., WOODEXPERT (ČR), poradenská a expertní činnost, vývoj nových výrobků a technologií, inovace a expertizy.
  6. Základy anatomie dřeva
    Giovanni Sonzogni, PAVIMOR (IT) a René Caran, PARQUET RENSPOL (ČR).

Live streamy

Tradičně se online spojíme s některými našimi partnery
v zahraničí a projdeme s nimi Biskupský palác v Györu. Ukážeme
jim, co konkrétně děláme, a zástupci partnerů zprostředkují
streamy na svých platformách.

  1. DOMOTEX (DE)
    Sonia Wedell-Castellano, globální ředitelka veletrhu DOMOTEX.
  2. National Wood Flooring Association (USA)
    Brett Miller, viceprezident pro certifikaci a vzdělávání v NWFA, kde je zodpovědný za rozvoj, koordinaci, implementaci a prezentaci technického výcviku, workshopů a online školení stejně jako za certifikační program NWFA.
  3. Bundesdenkmalamt, Kartouza Maerbach (AT)
    Mag. Astrid M. Huber, ředitelka informačního a vzdělávacího střediska pro památkovou péči v kartouze Maerbach.
Přečtěte si:  Parketové know-how v Pallmann Orange World

Workshopy

V rámci WORKCAMP PARQUETu seznamujeme účastníky s tradiční výrobou zámeckých parket, pokládkou parketových podlahovin a k jednotlivým technologickým krokům pořádáme workshopy.

  1. Škrábání parket
    Che Polfiet, C-Parket (BE). Seznámíme se s různými typy škrábání dřevěných povrchů, od tradičních až po strukturování, nebo jak správně nabrousit parketářskou škrabku.
  2. Výroba kaseinového lepidla
    Michaela Reichlová a René Caran, PARQUET RENSPOL (ČR). Každý si bude moci vyrobit „své“ lepidlo z tvarohu a vyzkouší si jeho aplikaci.
  3. Poznávání dřevin
    Johan Zwartbol, Maple Leaf (NL). Každoroční oblíbená hra poznávání dřevin.

Mini výstava

Někteří naši partneři připraví malou výstavu s možností seznámit se s aktuálním portfoliem nabízených produktů z oblasti dřevěných podlahovin a chemie na lepení nebo povrchovou úpravu.

Volný čas

Plánujeme výlet za maďarskou kuchyní a vínem na Balaton a komentovanou prohlídku györského Biskupského paláce. Účastníci tak budou mít možnost zažít kousek tradičního Maďarska.

Daily reports

Naši účastníci se budou podílet na zpráváchz maďarského WORKCAMP PARQUETu a o aktuálním dění budou informovat svýma očima a ve svém jazyce.

Zpracujeme 3750 dílů dubových přířezů na výrobu 150 kusů zámeckých parket, které bude vyrábět 35 parketářů ze 14 zemí po dobu 9 dní, aby vzniklo jedno společné dílo pro několik dalších generací.

René Caran
Michaela Reichlová
workcamp-parquet.cz

Share.

About Author

Comments are closed.