Rohové regulační ventily – vyžadovaný standard nových stavebních projektů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bez rohových regulačních ventilů se neobejde prakticky žádný nový developerský projekt. Tyto malé, ale nezbytné výrobky jsou dnes již standardem u všech novostaveb i rekonstrukcí.

SCHELL – rohové ventily a armatura Puris.

Německá firma Schell se během desítek let svého působení stala suverénním lídrem světového trhu rohových ventilů. V Evropě je již dlouho synonymem tohoto výrobku a také na dalších světadílech oceňují pověstnou kvalitu „made in Germany“ a upřednostňují ji před záplavou bezcenných a funkčně problematických a provozně často nebezpečných asijských napodobenin a plagiátů. Rohové ventily Schell jsou považovány za určitý hygienický a technologický standard.

Rohové ventily plní v sanitárních prostorech budov několik zásadních úloh. Umožňují snadné uzavření přívodu vody k armatuře při potřebné opravě, údržbě nebo výměně. Servisní zásahy a rekonstrukce objektů s sebou totiž nesou nemalé sekundární finanční ztráty způsobené omezením komerčního využití budov. Snížení těchto ztrát lze dosáhnout právě také díky instalaci rohových regulačních ventilů Schell. Jejich druhou zásadní výhodou oproti běžným ventilům je možnost regulovat průtok studené i teplé vody, a přispět tak k úspoře spotřeby energií a vody.

Schell si svou výsadní pozici na trhu drží také díky neustálým technologickým inovacím. Například inovované rohové ventily Comfort s filtrem jsou vybavené jemnějším sítkem ze speciálního polyetylenu. Ten zabezpečí nejen precizní ochranu armatur před nečistotami a usazeninami z rozvodů, ale stejně tak chrání zdraví uživatelů pitné vody.

SCHELL – umyvadlová armatura Modus.

Dlouhou životnost a spolehlivost ventilů Schell zajišťuje použití vysoce kvalitní, hygienicky nezávadné a certifikované mosazi s kvalitní povrchovou chromovanou úpravou. Jedním z trendů posledních let je teze, že technické části sanitárních prostor už není třeba zakrývat, ale lze je prezentovat v moderním designu. Není proto divu, že řada výrobků Schell se může pyšnit význačnými designovými cenami.

Přečtěte si:  Nástěnné sprchové panely Schell Linus Trend

Firma Schell slaví v letošním roce ve výborné ekonomické kondici 90 let své existence. Nejenže je tato značka etalonem rohových ventilů, ale zároveň je úspěšná s celou řadou dalších sanitárních produktů, především pro veřejné prostory. Zmínit je potřeba především ucelené řady armatur – umyvadlových (Xeris, Puris, Celis, Modus, Petit) a sprchových (Linus, Vitus), podomítkové a nástěnné splachovací armatury, montážní moduly a řadu dalších přístrojových ventilů – připojovacích, výtokových a kombinovaných. Prodejním hitem poslední dekády je nezámrzný ventil Schell Polar II umožňující celoroční venkovní odběr tekoucí vody. Projektanti velkých komerčních a veřejných budov zase oceňují hi-tech centrálně řízený systém SWS pro hospodaření s vodou. Ten umožňuje nejen udržování jakosti vody ve větších budovách, ale také značné úspory vody a energií.

SCHELL Polar II.

www.schell.eu

Share.

About Author

Comments are closed.