ETERNAL mat Revital – kryvý nátěr pro ochranu dřeva

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aby dřevěné výrobky vydržely co nejdéle a zachovaly si své vlastnosti, je potřeba je ošetřit vhodným nátěrem. Napouštěcí oleje a emulze, transparentní napouštěcí lazury a laky se hodí tam, kde je vyžadováno zachování struktury dřeva a jeho barevnosti. Tam, kde dřevo plní určitou funkci a požadavek na vzhled není primární, je ideální použít kryvý nátěr, který dokonale ochrání dřevěný podklad před vlivem nepřízně počasí a UV záření.

Jedním z materiálů, které splňují vysoké nároky na ochranu dřeva před vlivem povětrnosti a UV záření, je výrobek ETERNAL mat Revital české společnosti AUSTIS a.s.

ETERNAL mat Revital je určený pro vnitřní a venkovní nátěry dřeva a dřevěných výrobků, pro obnovování starých nátěrů nábytku, oken, dveří a zárubní, zahradních staveb, laviček a dalších konstrukcí. Vyniká přilnavostí na starých syntetických a olejových nátěrech. Tvoří poměrně tvrdé, elastické, hedvábně matné nátěry, vyznačuje se velmi dobrou kryvostí, vynikajícím rozlivem a rychlým zasycháním. Splňuje požadavky normy ČSN EN 71-3 (bezpečnost hraček – migrace určitých prvků), je tedy vhodný pro povrchovou úpravu konstrukcí dětských hřišť, výrobků a hraček pro malé děti a dětského nábytku. ETERNAL mat Revital je vhodný také k nátěrům nepochozího betonu, kovových podkladů opatřených antikorozním nátěrem a některých druhů plastů.

Vyrábí se ve 12 základních odstínech, do dalších odstínů dle RAL, NCS a EUROTREND ho lze tónovat v tónovacích centrech AUSTIS. Je k dispozici v baleních 0,35 kg, 0,7 kg, 2,8 kg a 10 kg. Základní bílý a černý odstín lze zakoupit v malém 0,1kg balení.

Přečtěte si:  KEIM Lignosil®-Verano - silikátová lazurní barva na dřevo

www.barvy-eternal.cz

Share.

About Author

Comments are closed.